Emma Wagenaar

How to: Kylie Jenner lippen

9 december 2015

De lippen van Kylie Jenner zijn – ondanks dat ze heeft toegegeven dat haar volle lippen het resultaat zijn van een fillertje hier en daar – nog steeds een grote internet buzz. Als het om lip contouren gaat is Kylie Jenner gewoon queen bee. En terecht, want het is de needle-free lip-trick die echt het proberen waard is. Wij vertellen je stap-voor-stap hoe.

Je Kylie Jenner lippen contour kit musthaves:

 • concealer
 • transparante poeder
 • nude lip potlood
 • lip potlood 1-2 tinten donkerder dan je lipstick (Kylie’s favoriet: M.A.C Lip Pencil in Soar)
 • lipstick
 • shimmery oogschaduw in kleur lipstick (optioneel)
 • lipgloss

How to:

Net als bij het contouren (ofwel shapen) van het gezicht draait het bij lip contouren ook om het behendig plaatsen van highlights en schaduwen, zodat je lippen optisch voller lijken.

 1. Prep voor de ultieme Kylie Jenner lippen je lippen voor een mooie flawless lipstick applicatie door ze eerst even te scrubben. Dit kan met een speciale lip scrub of gewoon met je tandenborstel. Finish met een beetje lip balm. Zorg dat je lip balm goed is ingetrokken voordat je verder gaat, anders glijdt alles er binnen no time weer af.
 2. Bedek je lippen met een laagje concealer. Dit blurred je natuurlijke liplijn en -kleur zodat je die heel natuurlijk opnieuw kunt shapen.
 3. Fixeer de concealer met een laagje transparante poeder om er voor te zorgen dat je lip-do langer mooi blijft.
 4. Omlijn je lippen met het nude lip potlood net buiten de natuurlijke liplijn. Een waxige variant voorkomt ook dat je lipstick gaat ‘bloeden’. Vul daarna je lippen helemaal in met de lip liner.
 5. Neem nu het tweede lip potlood. Omlijn opnieuw je lippen en vul alleen de buitenste hoeken met kleur.
 6. Teken met het potlood in het midden van je bovenlip een brede U-vorm en zet op je onderlip drie verticale streepjes. Eén in het midden en twee daarnaast op 1/4 en 3/4 van je lip. Dit zorgt voor de shading die je lippen voller zullen doen lijken.
 7. Vul nu je lippen met de lipstick, waarbij je het meeste product in het midden aanbrengt.
 8. Voor een extra voller 3D-effect dep je met je vinger nog een beetje shimmering oogschaduw in het midden van je boven- en onderlip (optioneel).
 9. Zorg altijd dat je de kleuren mooi in elkaar laat overlopen en finish met een laagje lipgloss. Houdt je je lip-do liever mat, dan kun je ook een matte top coat gebruiken.
 Kylie Jenner

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën