Iris Poldervaart

het kapsel van Simone Dernee

9 juli 2015

Al jaren is mode haar lust en haar leven. Zij werkt dan ook al jaren als fashion en beautydirector bij Marie Claire. De hele wereld is zij al over gereisd om op de mooiste locaties prachtige modeseries te maken. Het is volgens haar zo leuk om met een team op een onbekende plek in een kort tijdsbestek altijd weer terug te komen met prachtige foto’s zoals ik zij die van te voren had bedacht. Maar ook hier in Amsterdam is haar baan heel druk en afwisselend. Een hele dag op kantoor past haar niet zo. Er is altijd wel een presentatie ergens van een nieuw merk of een nieuw product. En ieder half jaar zijn er natuurlijk de shows in Milaan en Parijs waar de nieuwe collecties worden getoond. Natuurlijk gaat zij daarheen om daarna met al dat moois weer aan de slag te gaan.

Q: Heb je al veel verschillende hairdo’s (looks) gehad?

Van nature heb ik een grote bos krullen, dat heb ik tijdens mijn studie resoluut bijna gemillimeterd en spierwit geverfd, daarna heb ik het verschillende tinten rood gehad. En ben nu al meer dan 25 jaar koper. Na de hele korte coup had ik besloten dat echt niet bij mij past en draag ik het altijd half lang.

Q: Welke hairstyles draag je graag?

Ik ben altijd heel trouw aan de hairdo waar ik mij prettig bij voel, zo heb ik jarenlang mijn haar in een zijwaartse knot gedragen, en de laatste tijd draag ik het half opgestoken, of alles naar achter in een lage staart of knot. Meer klassiek.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Mijn rode haar is mijn signaturelook, mijn hele kleidingstijl is erop aangepast. Omdat mijn haar zo opvallend is, zijn de kleuren van mijn kleding wat meer ingetogen. Als ik geen rood haar zou hebben zou ik meer kleur dragen, denk ik..

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Omdat ik krullen heb, is mijn haar altijd aan de droge kant. En het lastige van rood geverfd haar is, dat de kleur niet echt sunproof is, dus in de zomer moet ik altijd een hoedje of sjaal in mijn haar om de kleur te beschermen.

Q: Hoe zie jouw haar routine eruit?

Niet te vaak wassen (1x per week), met Milkshake color care shampoo, dan heel veel oil-in-cream van Kiehl’s erin , hier wordt het lekker zwaar en glad van. Dan een flinke dot mousse en dan föhn ik mijn krullen meer golvend. Het föhnen moet ik iedere ochtend wel even doen anders vind ik het te krullend. Dan wat olie erin voor wat glans momenteel ben ik fan van die van LÓreall en ik finish met Elnett hairspray.

Q: Wat is jouw beste hair secret?

Föhnen met een borstel föhn, hierdoor krijg je mooie krullen zonder pluis.

Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Alles strak naar achter in een knot, of ik draag een hoed of bind een sjaal om mijn hoofd.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Ik heb nog nooit een pony gehad, omdat ik dat toch heel tricky vind met krullen. Maar de laatste tijd zie ik zoveel leuke inspirerende kapsels uit de jaren 70 met een grote bos krullen én een pony dat ik er bijna zin in krijg.

 Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal vandaan. Ik kan door alles en iedereen worden geïnspireerd. Van een actrice in een mooie film, een model in een fotoshoot, Pinterest,  tot een plaatje zomaar ergens. Altijd als ik iets zie wat ik mooi of inspiratief vind sla ik het op op mijn telefoon voor mezelf of als inspiratie voor een mode of beautyshoot.

 Noem 3 celebrities met beste haarstyles volgens jou;

  1. Antonia Petkovic
  2. Christina Hendricks
  3. Lauren Bacall

Credits beeld: Els Zweerink

Categorieën