Iris Poldervaart

Helix eyeliner is de perfecte make-up trend voor Halloween

26 oktober 2016

Wat de little black dress is voor kleding, is de cat eye voor make-up: tijdloos, understated en altijd goed, wat de gelegenheid ook is. Dat betekent echter niet dat we deze klassieker niet af en toe willen opleuken met wat accessoires. Of, in het geval van de cat eye, met wat extra kleur. En dat is precies wat helix eyeliner is: eyeliner met een twist – letterlijk.

Had je net die normale winged eyeliner onder de knie, moet je je make-up skills weer upgraden. Maar geef toe: dat heb je wel over voor zo’n coole look. Zoals zoveel beautytrends tegenwoordig, kwam ook de helix eyeliner trend tot stand op instagram. Insta make-up artist @glowawaymeg postte de creatieve ooglook en die ging toen meteen viral. Niet heel verrassend, want hoe vaak krijgen we nou nog de kans om op zo’n vrolijke ‘alles kan als je je fantasie maar gebruikt’-manier om te gaan met make-up? Niet vaak genoeg, als het aan ons ligt. Niet geheel toevallig valt deze trend ook nog eens heel mooi samen met Halloween; bij uitstek de gelegenheid om flink uit te pakken met je make-up – maar daarover lees je later deze week meer.

En het leukste is: het is helemaal niet zo moeilijk om zelf met de helix eyeliner trend mee te doen. Zo doe je dat zelf:

  1. Begin met een zwarte eyeliner en zet een lijn zoals je dat normaal ook zou doen, maar dan wel met een flinke wing. Tip: hoe langer de wing, hoe meer ruimte je hebt om de helix te tekenen. Laat deze goed opdrogen.
  2. Teken met een gekleurde gel eyeliner of eyeliner pen drie parallelle lijnen boven de wing. Van pastel tot neon tot metallic, anything goes.
  3. Verbind deze lijnen vervolgens door met de gekleurde eyeliner halve cirkels boven en onder de wing te zetten.
  4. Maak de look af door met een ‘zwiepende’ beweging een dun lijntje omhoog te zetten aan het einde van de wing.

Dat klinkt misschien ietwat ingewikkeld, maar net als bij het zetten van een klassieke cat eye geldt ook hier: oefening baart kunst. Have fun!

 

Categorieën