Iris Poldervaart

Haute Couture Fashion Week Fall 2017: high fashion beauty

7 juli 2017

Tijd voor een flinke dosis high fashion haar- en make-up inspiratie. Haute Couture Fashion Week Fall 2017 bracht ons weer een heleboel hoogtepunten op beauty-gebied. Van futuristisch tot romantisch en van felgekleurd tot natuurlijk en subtiel; de beste en meest opvallende looks vind je hier terug. Wat is jouw favoriet?

Futuristische lip folies bij Maison Margiela

Laat het maar aan make-up legende Pat McGrath over om een bestaande beautytrend naar een nog hoger niveau te tillen. Nadat we jarenlang niets anders wilden dan mat, zagen we afgelopen seizoen langzaam maar zeker de comeback van metallic lipstick. Pat ging nog een stapje verder: Voor de show van Maison Margiela plaatste ze kleine stukjes glanzende folie in verschillende kleuren over de lippen van de modellen.

Hair stenciling bij Maison Margiela

Eugene Souleiman gaf festival-trend-van-2016 hair stenciling een coole haute couture update. Hoe? Door grafische vormen te combineren met blauwe en gouden spray-on verf en een stoere wet look.

Artistieke regenboog bij Chanel

Kunst op je ogen: het kan gewoon. Voor de Chanel show versierde make-up artist Tom Pecheux de ogen van de modellen met zo ongeveer alle kleuren van de regenboog – plus een likje goud. Très jolie!

Gedraaide paardenstaart bij Chanel

Hoewel het grootste deel van de Chanel modellen een hoed droeg, wist Sam McKnight er toch voor te zorgen dat alle aandacht naar de kapsels ging. Hoe kan het ook anders; de gladde paardenstaarten, creatief vastgemaakt in een lus, zorgden voor instant-inspiratie.

Natural glow bij Christian Dior

Volle wenkbrauwen + een stralende huid = een beauty combinatie die nooit faalt. Zeker niet wanneer die wordt uitgevoerd door Peter Philips, Creative and Image Director van Christian Dior Makeup

Losse schuine paardenstaart bij Christian Dior

Simpel, rommelig en romantisch: drie woorden die Guido Palau’s paardenstaarten voor Dior perfect omschrijven.

 Bloemen-festijn bij Rodarte

Romantiek hing in de lucht in Parijs (what else is new). De bloemen-kapsels bij Rodarte, gecreëerd door Odile Gilbert, waren zoeter dan zoet en o-zo betoverend.