Iris Poldervaart

Grafische eyeliner

26 november 2015

Learn it from the expert! The Chair Professional make-up Maico Kemper geeft je een step-by-step masterclass voor deze make-up look met grafische eyeliner.

We zagen de graphic eyeliner trend al veelvuldig langskomen op de herfst/winter 2015 catwalk en nu laten we zien hoe ook jij deze look creëert. Een look die het goed doet op een feestje of gewoon voor iedereen die niet bang is om te vallen. Wear if you dare!

How to:

Skin:

“Gebruik een transparante foundation om de huid zo schoon, fris en natuurlijk mogelijk te houden. Clinique Superlift makeup (€27,45) is een luchtige foundation die je zelf op kunt bouwen. Werk altijd van binnen naar buiten met een stippling brush of beautyblender zodat de make-up mooi met de huid samensmelt. Gebruik voor het neutraliseren van donkere kringen een corrector in een warme tint en breng daaroverheen concealer aan. In de Make-up Studio concealer box nr. 1 (€19,95) vind je zowel oranje-achtige tinten als meer neutrale kleuren die samen goed te mengen zijn voor een natuurlijk effect. Breng hierna onder het jukbeen en in de slapen met een kwast een crèmecontour aan en blend deze mooi uit voor een natuurlijk effect. Breng op de jukbeenderen en boven het wenkbrauwbot een lichte highlight aan voor een subtiele glans die diepte aan het gezicht geeft.”

Eyes:

“Voordat je met de ooglook begint is het belangrijk om op de oogleden een primer aan te brengen. Ik gebruik hiervoor een MAC Pro longwear paint pot in Painterly (€20), een mooie nude kleur. Dit zorgt ervoor dat je ogen er open en fris uitzien. Bij deze look past een mooie klassieke eyeliner. Breng deze altijd aan met een goed, plat eyeliner kwastje. Het maakt niet uit hoe goed je eyeliner is, als je deze aanbrengt met een slecht kwastje zal je nooit een mooi lijntje krijgen. Mijn favoriete kwastje en eyeliner zijn van Bobbi Brown: ik werk het liefst met Long-Wear gel eyeliner in Black Ink (€24,50) en de Ultra Fine eyeliner brush (€27). Hiermee zet je scherpe lijnen en het kwastje wiebelt niet. Zet de eyeliner dicht tegen de wimperrand aan. Breng over het gehele ooglid een dun lijntje aan en zet deze aan de buitenkant van het oog iets naar boven. Trek vanaf het bovenste punt van het lijntje aan de buitenkant van het ooglid een streepje richting de wimperrand naar binnen zodat je de omlijning van een cat-eye creëert en vul deze in met de eyeliner. Om deze look nog strakker te maken zorg je ervoor dat je geen huid meer ziet tussen de wimperrand en je oog. Dit doe je door in de bovenste lijn waterproof mascara aan te brengen met een dun kwastje. Omdat mascara snel droogt ‘stempelt’ de kleur niet in de onderste waterlijn.”

“Om de grafische lijnen te creëren doop je een dun draadje in zwarte of gekleurde eyeliner. Ik gebruik hiervoor MAC Pigments (€22) . Span het draadje met daarop het pigment strak boven en onder de ogen tegen de huid aan om zo de grafische vorm te maken.”

The Chair make-up masterclass eyeliner

Lips & Cheeks:

“Neemt een rozige tint, bijvoorbeeld Rouge Dior in Rose Bonheur (€36,95) en klopt deze zag op je lippen voor een stain effect zodat de lip niet volledig ingekleurd is. Breng op de appel van de wang een zachtroze kleur aan blend deze door tot aan het oor. Ik kies de Bobbi Brown Shimmer Brick in Nectar (€47) vanwege de mooie subtiele gouden ondertoon.”

 

Beeld: Chris Rudz
Haar: Floor Mulder @ The Chair
Make-up: Maico Kemper @ The Chair
Model: Minoek @ Innocence Models