Iris Poldervaart

Golden Globes 2018 – beauty met een boodschap

8 januari 2018

Dankzij het serieuze thema zag de rode loper van de Golden Globes 2018 er iets anders uit dan normaal. Toch werd er wel geëxperimenteerd op het gebied van haar en beauty. Wij vertellen je er alles over.

Time’s Up

De Golden Globes Awards zijn ieder jaar weer een feest vol sartoriale hoogtepunten. Van glitterjurken tot pakken met prints; tijdens de Golden Globes wordt er over het algemeen niet op safe gespeeld. Toch zag de rode loper er dit jaar iets anders uit; de genodigden kwamen en masse in het zwart om aandacht te vragen voor Time’s Up, een fonds dat hulp biedt aan iedereen die op de werkvloer in aanraking komt met seksuele intimidatie, seksisme of misbruik. Een belangrijke zaak, zeker in een industrie waarin de laatste tijd zo ontzettend veel misstanden tegen vrouwen en minderheden aan het licht zijn gekomen.

Statement make-up

Van een diversiteit aan kleuren en patronen was dit jaar dus niet heel veel sprake, maar dat betekent natuurlijk niet dat er op beautygebied niets te beleven viel. Hoewel veel sterren het in lijn met de serieuze boodschap van het protest qua make-up redelijk sober hielden – er zijn tenslotte belangrijker zaken dan welke kleur lipstick je draagt – werden er toch een aantal flinke beauty statements gemaakt. Zo verwerkte make-up artist Rachel Goodwin paars, groen en wit – symbolische kleuren binnen de suffragettebeweging – in de make-up look van actrice Emma Stone. Beauty met een boodschap; wij zijn fan. 

 

Beeld: Getty