Georgien Modijefsky

Gepersonaliseerde foundation is de toekomst

21 maart 2017

De zoektocht naar de perfecte foundation kan een hel zijn. Winkel in, winkel uit, een kaaklijn met 20 verschillende vegen er op en nog steeds niet die ene perfecte match. Want het draait om meer dan alleen kleur. Ook de ondertoon, dekking en formule zijn belangrijk. Wat zouden we graag naar een winkel gaan en dan te horen krijgen: “DIT is de perfecte variant voor jou!”. Goed nieuws: nu kan dat. Een compleet gepersonaliseerde foundation. Hallelujah!

De juiste foundation vinden is soms nog knap lastig. Want niet alleen moet hij perfect bij je matchen qua tint en kleur en de dekking hebben die jij wilt, hij moet ook nog goed passen bij je huidtype. Matte foundation op een droge huid? Gedurfde move! En hebben we dan eindelijk de juiste foundation gevonden, krijgen we ook nog eens te maken met het feit dat onze huid vaak niet het hele jaar door dezelfde tint en behoeften heeft (hallo winterdroogte en zomertint!). Kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen. Zucht.

Gepersonaliseerde foundation door Lancôme

Lancôme heeft de oplossing en wij zien hier de toekomst van make-up: een gepersonaliseerde foundation. In Amerika heeft het merk de service Le Teint Particulier gelanceerd waar ter plekke een foundation gemixt wordt die perfect bij je past, en een paar minuten later sta jij buiten met een match made in heaven – als de Lancôme counter heaven zou zijn dan.

 

Hoe werkt het? Een apparaatje scant je huid voor de perfecte tint. Er zijn custumizable levels van dekking en finish, van voor een droge huid tot een vette huid. Alle ingrediënten worden samengesteld en gemixt in een machine waar je bij staat. En klaar! Je krijgt een flesje met daarop jouw naam en kleurcode, zodat je makkelijk terug kan gaan voor een refill. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Bekijk de onderstaande video!

Gepersonaliseerde foundation is helaas niet goedkoop. In Amerika is één flesje nu $80. In juni begint deze service ook in het Verenigd Koninkrijk bij de warenhuizen van Harrods, waar de prijs op een fles geschat wordt op £100. Maar ja, dan heb je ook wat.

Wij verwachten (en hopen, o we hopen zo) dat meer merken deze diensten gaan aanbieden. Misschien wordt er wel uitgebreid naar andere vormen van cosmetica. Of misschien zelfs huidverzorging!? Wij wachten vol spanning af. Zou jij zo’n gepersonaliseerde foundation willen hebben?

 

Beeld: Instagram, Lancôme

Categorieën