Iris Poldervaart

Floral make-up: een mini boeket op je gezicht

26 april 2017

Er zijn van die trends waarvan we, wanneer ze voor het eerst op de catwalk verschijnen, zéker weten dat ze nooit overgenomen zullen worden in de ‘echte’ wereld. Althans, dat denken we te weten. Want we hebben het ook wel eens flink mis, zo blijkt wel weer. Eén van de grootste beauty trends van deze lente is floral make-up, en die hadden we niet zien aankomen. We leggen uit waarom. 

Groundbreaking

En ja, dat ‘floral’ kun je letterlijk nemen. Want we hebben het niet zomaar over getekende bloemen of make-up geïnspireerd op bloemen. Dat zou niet héél groundbreaking zijn (al is dat natuurlijk ook hartstikke mooi en festival appropriate). Nee, we zien momenteel een heleboel make-up artists echte bloemen op hun gezicht plakken. En hoewel dat misschien wat vreemd klinkt, moeten we eerlijk zeggen dat dat er helemaal niet zo gek uitziet als je zou denken.

Afgekeken van de catwalk

Deze trend komt niet zomaar uit de lucht vallen. We zagen de ‘bloemen als make-up look’ al langskomen op de catwalks van Preen en Rosie Assoulin, waar de make-up artists de gezichten van de modellen versierden met kleurrijke bloemen en bloemblaadjes. En hoewel we zwaar onder de indruk waren van de vrolijke en kunstzinnige looks, hadden we niet direct verwacht dat dit een enorme trend zou worden. Maar boy, hadden wij het mis. Op Instagram zien we steeds meer voorbeelden die bewijzen dat de floral make-up trend wél heel goed draagbaar kan zijn, ook in het echte leven.

Lente op je gezicht

We krijgen er in ieder geval een enorm lentegevoel van. Iets wat we goed kunnen gebruiken, zéker tijdens een typisch Nederlands voorjaar dat niet altijd even lente-achtig is. En we zijn niet de enigen; make-up artist Holly Aldous was zó klaar met het grijze weer in Engeland dat ze besloot haar eigen mini lente te creëren. Op haar gezicht dus. Ze raadt aan om voor het vastplakken van de bloemen wimperlijm te gebruiken, aangezien dit de huid niet irriteert en er gemakkelijk af te wassen is.

Tip: voor een extra vrolijke pop of color gebruik je oogschaduw in een tint die contrasteert met de kleur van de bloemen die je gebruikt.

Wij zijn benieuwd wat jij van floral make-up vindt; super geschikt om naar je werk te dragen, vooral leuk voor festivals of gewoon totaal belachelijk (want dat mag natuurlijk ook)? Laat het ons weten!

 

Trouwens, niet alleen Instagram, maar de hele beauty wereld is in de ban van botanicals. Je ziet onze favorieten in de Beauty Hot Shot van april.

 

 

Categorieën