Iris Poldervaart

Faux lippiercing lip art is de nieuwste festivaltrend

5 juli 2017

Een nieuwe toevoeging aan het altijd-groeiende lijstje met festivaltrends: de faux lippiercing, gemaakt met make-up.

Kim Kardashian met lippiercing

We gaan even terug in de tijd. Niet naar de jaren ‘60, ‘70, ‘80 of ‘90 maar iets recentelijker: naar januari van dit jaar. Toen werd Kim Kardashian namelijk gespot met een lippiercing. Het internet ging los (want: zó niks voor Kim) maar al snel bleek het – verrassing – om een neppe variant te gaan. Nep of niet; een nieuwe trend was geboren. Al snel werden (nep) lippiercings uitgeroepen tot ‘festivaltrend van het jaar’ en waren was de faux lippiercing te koop bij modeketens van Topshop tot H&M. Maar niet iedereen kiest voor een sieraad; creatieve Instagram make-up artists bootsen de lippiercing-look na met make-up in de vorm van lip art. En dat doen ze behoorlijk overtuigend.

Creatief met kleur

En hoewel deze make-up variant niet per se minder werk is dan het vastklikken van een metalen versie, is het wel een stuk creatiever en kun je er veel meer kanten mee uit. Zo kun je de “piercing” bijvoorbeeld tekenen met een metallic lipliner, maar je kunt er ook voor kiezen om juist een lijntje in het midden van je onderlip leeg te laten en zo de illusie van een lipsieraad te creëren. Daarnaast kun je natuurlijk eindeloos variëren en experimenteren met verschillende lipstickkleuren- en texturen als basis; van mat tot glanzend en van nude tot felgekleurd.

Originele Insta-hype

De faux lippiercing lip art werd eerst gesport bij make-up artist Daisy Weigt, en al snel werd de look massaal overgenomen door andere beautybloggers en -vloggers. Wij vinden het een originele (voor zover een Insta-hype origineel genoemd kan worden) manier om mee te doen aan de (nep) piercing-trend. Of het ook daadwerkelijk één van de grote festivalhits gaat worden, dat zullen we de komende tijd zien.

Wat vind jij van de faux lippiercing lip art?

Get the look: NYX #LOTD Lip of the Day Liquid Lip Liner

#LOTD Lip of the Day Liquid Lip Liner

 

Categorieën