Iris Poldervaart

Haute Couture Fashion Week Beauty: de highlights

29 januari 2016

Afgelopen week werd in Parijs Haute Couture Fashion Week Spring 2016 gehouden: dé week waarbij het helemaal draait om extravagante jurken en out of the box fashion. Uiteraard was er ook qua haar en make-up genoeg te zien, van natural beauty tot over the top glamour. Wij verzamelden natuurlijk weer de highlights. Deze shows gaven ons de allerbeste Fashion Week Beauty momenten:

Jean Paul Gaultier

Understated make-up? Niet als het aan Jean Paul Gaultier ligt. Tijdens de show bewezen de modellen dat een rode lip, smoky eye en big hair prima samengaan. Zouden de 80s terug zijn?

Giorgio Armani Privé

Linda Cantello, International Makeup Artist voor Giorgio Armani, omschreef het haar en make-up van de modellen als “40s Hollywood glamour met een moderne twist”. Denk: zachte waves en opvallende grafische eyeliner.

Chanel

Dat we deze lente nog een hoop naar onze eyeliner gaan grijpen mag duidelijk zijn. Ook tijdens de show van Chanel speelde grafische liner een grote rol. Toch was de echte hoofdrol weggelegd voor het haar van de modellen; haarstylist Sam McKnight omschreef het kapsel als ‘croissant’ en ook de Princess Leia referenties worden veel genoemd. De echte inspiratie? Een standbeeld van Picasso.

Ralph & Russo

Ballerina beauty blijft populair. Tijdens de show van Ralph & Russo zagen we modellen met nonchalante french twists versierd met lichtroze linten. Ook de make-up was lieflijk en girly: een simpele zwarte wing op de ogen en een zachtroze lip.

Dior

Als het aan Peter Philips, Creative and Image Director voor Dior Makeup ligt, hebben we deze lente genoeg opties. Bij Dior liep het grootste deel van de modellen over de catwalk met een simpele zwarte liner, afgewisseld door modellen met een matte rode lip en naturelle ogen.

Atelier Versace

Als je Versace denkt, denk je sexy en glamour. Dat zagen we ook terug in de beauty looks van de modellen. Makeup artist Path McGrath gebruikte Phantom Eye Gloss om een simpele zwarte smoky eye te creëren. Hairstylist Guido Paula maakte de look af met nonchalante morning after waves.

Giambattista Valli

Ook natural beauties kunnen hun hart ophalen.  Alles wat je voor de Giambattista Valli beauty look nodig hebt is een stralende huid en een lippenbalsem. Oké vooruit, en misschien wat concealer. Het haar was al bijna net zo simpel: een lage losse paardenstaart, afgemaakt met een zwart haarbandje.

Valentino

Romantiek voerde de boventoon bij Valentino: van de stralende gehighlighte huid tot het haar met losse golven en slordige vlechten.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën