Iris Poldervaart

Face shaping: de make up tips

18 maart 2015

Remember that everyone is their own kind of beautiful, maar toch zouden de meeste meiden en vrouwen best graag iets aan hun gezicht willen veranderen: een sterkere kaaklijn, iets vollere lippen, een minder prominent neusje… Gelukkig kan dit zonder kostbare afspraak bij meneer Schoemacher, namelijk door middel van face shaping. Face shaping is het highlighten en contouren van je sterke punten, en het verbergen van je flaws. Met deze stap-voor-stap make up tips creëer je eenvoudig het perfecte gezichtje waar je altijd al van droomde.

  1. Zorg er eerst voor dat je gezicht goed gereinigd is, breng een hydraterende dagcrème aan en gebruik foundation zoals je gewend bent.
  2. Vervolgens breng je met een kwast een cream bronzer aan bij de zijkanten van de haargrens, onder de jukbeenderen, op de kaaklijn bij je kin en aan de zijkanten van je neus. Dit heet contouren. Let er op dat de bronzer maximaal twee tinten donkerder mag zijn dan je eigen huidskleur.
  3. De volgende stap is het highlighten. Dit doe je met een cream highlighter. Breng de highlighter onder het hoekje van je wenkbrauwen aan, tussen je wenkbrauwen in, verticaal op je neus en onder je ogen. De highlighter is het mooiste als die niet meer dan twee tinten lichter is dan je huidskleur.
  4. Breng een mooie blush aan op je jukbeenderen.
  5. Ga met een droge kwast over je gezicht om tinten subtiel in elkaar te laten overvloeien.

Ben je visueel ingesteld, dan hier een handig overzichtje van waar je welk poedertje en crèmepje moet aanbrengen.

 

 

Tekst: Rosanne Brakelé

Categorieën