Iris Poldervaart

Eye gloss is de hit van het seizoen, en dit is waarom

14 juni 2017

Gloss is terug en beter dan ooit. Niet alleen op ons lippen, maar ook als eye gloss.

Waren we net een beetje gewend aan de comeback van glanzende lipgloss, is het alweer tijd om de volgende high shine trend te omarmen. Deze keer zijn het onze oogleden die een glansrol spelen.

Van catwalk naar kantoor

Eye gloss is al jaren een catwalk-favoriet van make-up artists, en dit seizoen was geen uitzondering. Tijdens de spring/summer 2017 shows spotten we glanzende oogleden bij de shows van Altuzarra, Erdem, Emporio Armani, Nina Ricci, Stella Jean, Missoni, Marni en Marchesa. Toch wilde de look nooit eerder écht doorbreken buiten de bubbel van modeshows en editorials. De reden? Hoewel glanzende oogschaduw makkelijk aanbrengt en ontzettend mooi is om naar te kijken, is het niet per se het meest comfortabele beauty product. Het kan vaak plakkerig aanvoelen, is meestal geen vriend van mascara en heeft nogal eens de neiging om te creasen.

De nieuwe generatie

Daar lijkt een nieuwe generatie glossy make-up producten nu verandering in te brengen. Liefhebbers van glanzende oogleden hoeven zich niet langer te wagen aan rommelige DIY’s met vaseline of lipgloss, maar kunnen nu kiezen voor producten die zijn ontworpen specifiek met de glossy lids trend in gedachte. Zo zagen we onlangs de lancering van de Bobbi Brown Eye Gloss, een vloeibare oogschaduwformule. Maar ook de M.A.C Studio Eye Gloss en YSL Eye Gloss Smudger zijn favoriet bij make-up artists. Helemaal veilig dus, en een stuk draagbaarder dan de plakkerige producten waarmee we voorheen moesten experimenteren. Dit is hét moment om glanzende oogschaduw een kans te geven.

Eye gloss inspo

Ook fijn: eye gloss is ontzettend veelzijdig. Vaak zijn de glosses kleurloos waardoor je ze makkelijk kunt combineren met andere producten, zoals een felle, koperkleurige of juist pastel oogschaduw. Voor welke kleur je ook kiest, een glanzende finish maakt iedere look net even sexier en interessanter. Wij verzamelden de mooiste voorbeelden ter inspiratie.

 

 

Categorieën