Iris Poldervaart

Een ten minute touch-up met Bobbi Brown’s Eliano Bou Assi

20 juni 2017

Als iemand weet hoe je een vrouw nog mooier maakt is het wel make-up artist Eliano Bou Assi. Als Head of Artistry and Education bij Bobbi Brown is hij onder andere verantwoordelijk voor het opleiden van talloze make-up artists in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Onlangs bracht Eliano een bezoek aan Amsterdam. Voor ons was dit natuurlijk dé kans om hem te vragen naar zijn beste make-up tips & tricks – en om snel nog even een beauty touch-up te krijgen van the master himself.  

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?

“Mijn vader was kapper en mijn moeder was make-up artist, ik ben ermee opgegroeid. Ik heb ook nog even advocaat geweest; ik heb vier jaar rechten gestudeerd. Maar als iets echt je passie is, dan is dat wat je moet doen. Als je een talent hebt, dan moet je dat benutten.”

Wat is jouw signature make-up stijl?

“Ik hou enorm van highlighter. Highlighter is een must.”

Wat is je favoriete beauty trend van het moment?

“Alles wat draait om een glow. Niet alleen in make-up, maar ook in skin care. Vrouwen willen een natuurlijke, stralende huid.”

Waarom is een goede touch-up zo belangrijk?

“Gedurende de dag kan je make-up vervagen. Met een touch-up zie je er weer fris uit. Maar als je het fout doet, kun je je make-up juist beschadigen, waardoor je foundation er cakey uit gaat zien.”

Wat is je favoriete product voor een super snelle touch-up?

“De Retouching Wand kun je over je foundation aanbrengen en licht dankzij reflectieve parel-elementen je huid op een subtiele en natuurlijke manier op.”

Concealer is natuurlijk essentieel. Hoe vind je de goede kleur?

“Kies voor onder je ogen altijd voor een concealer die één à twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Een iets lichtere kleur frist je huid op, maar lichter dan dat zorgt voor een omgekeerd panda-effect rond je ogen.”

Hoe zorg je ervoor dat concealer onder je ogen niet gaat creasen?

“Het vormen van lijntjes in de concealer onder je ogen kan heel veel oorzaken hebben. Te veel oogcrème, te weinig oogcrème, je gebruikt geen primer… Allemaal dingen waar je op kunt letten. Ik hou zelf van crème concealer omdat het meer dekking geeft, maar als je wat meer rimpels onder je ogen hebt kun je beter een vloeibare concealer gebruiken.”

Wat is het verschil tussen de beauty routine van vrouwen in het Midden-Oosten en Europese vrouwen?

“Europese vrouwen zijn wat praktischer ingesteld, meer low maintenance. Ze dragen meestal maar weinig make-up, en wat ze dragen moet natuurlijk en makkelijk zijn. Vrouwen in het Midden-Oosten pakken wat meer uit. Bijvoorbeeld met zwaar opgemaakte ogen. Kajal, bronzen oogschaduw… Zeker wanneer vrouwen gezichtsbedekking dragen leggen ze meer nadruk op de delen van hun gezicht die wel zichtbaar zijn. Voor beide gewoontes is iets te zeggen, het één is niet beter dan het ander. Het is vooral interessant om de verschillen te zien.”

De Shimmer Brick is misschien wel het bekendste en meest populaire product van Bobbi Brown. Hoe kunnen we die nou het best gebruiken?

“Of je het gebruikt als highlighter of als blush hang af van de tint van je huid. Als je een heel lichte huid hebt is de kleur Rose bijvoorbeeld een blush, maar op een donkere huid is het een highlighter. En neem bijvoorbeeld de Shimmer Brick in Beige; die is ook op lichte huidskleuren een mooie highlighter. Het is dus een multifunctioneel product.”

Heb je nog een laatste professionele beauty tip voor ons?

“Lukt het je niet om een nette wing te zetten? Gebruik dan dit trucje. Teken eerst je eyeliner zoals je dat normaal ook zou doen. Breng vervolgens met een kleine angled brush een crème concealer aan langs de randjes van de wing. Hiermee creëer je super strakke lijnen.”

Benieuwd naar de Beauty Services van Bobbi Brown? Bezoek één van de Bobbi Brown counters in de Douglas of de Bijenkorf of kijk op www.bobbibrown.nl.

The Chair eliano bou assi bb