Iris Poldervaart

Ecaille: Haarkleur trend 2015

1 juni 2015

Sommige Hollywood actrices en Parisiennes zijn er al mee gespot: de nieuwe haarkleur trend genaamd Ecaille. De ombré kan namelijk echt niet meer en de Ecaille is een mooie vervanger. Ecaille kenmerkt zich door gouden highlights die je haar er glanzend en sunkissed uit laten zien. Deze techniek staat ook bekend als de ‘schildpadtechniek’. De baby highlights gaan gepaard met rijke karameltonen in het haar. Deze techniek is perfect om wat warmte in je haar aan te brengen en het geeft diepte aan je haar.

Ondanks het feit dat het een prachtige blikvanger is, is de Ecaille niet de gemakkelijkste kleur om op over te gaan. Laat dit dus altijd aan de professional over! Alleen zíj hebben de technieken om deze bewerkelijke look te kunnen realiseren. Vanwege de gouden multi tinten kan deze techniek vrijwel elke haarkleur verbeteren.

TIP: Als je naar een professionele colorist gaat, neem dan altijd een plaatje mee. Niet iedereen is bekend met de naam van deze techniek, maar als jij een foto kan laten zien, kunnen zij dit zeker maken.

Tekst: Iris Poldervaart

Categorieën