Iris Poldervaart

Droge lippen

23 december 2018

Herken je dat; zodra de winter is begonnen van die droge lippen? Veel gewone lipsticks geven je lippen een nog droger gevoel en dekken niet goed door eventuele velletjes. Wij hebben wat tips & tricks om dit tegen te gaan en met mooie, zachte lippen de winter door te komen!

1. Voorkomen het likken van je lippen

Waarom is dit slecht? Het vocht in je speeksel verdampt heel snel, maar de bacteriën en enzymen niet; die blijven op je lippen achter. Dit zorgt ervoor dat je lippen alleen maar droger, schraler en branderiger aanvoelen. Niet doen dus!

2. Drink voldoende 

We weten dat water drinken belangrijk is. Maar wist je ook dat het zorgt voor gezonde lippen? Ook die moeten natuurlijk gehydrateerd blijven, vooral ook bij koud weer!

3. Vermijd alcohol en cafeïne

Oké, dat gaat wellicht moeilijk worden, but give it a try! Alcohol en cafeïne onttrekken vocht aan je lichaam, dus ook aan je lippen. Laat dus iets vaker dat glas wijn aan je neus voorbij gaan en geef jezelf gezonde energie tijdens een lange werkdag door bijvoorbeeld een stuk fruit.

4. Poets je lippen

Als je ‘s morgens en ‘s avonds toch al netjes je tanden poetst, neem dan ook even je lippen mee. Daarmee poets je de velletjes er af en ook maakt dit je lippen mooi rood en vol.

5. Gebruik een lipscrub

Lipscrubs zijn kant-en-klaar te koop, soms zelfs in heerlijke smaakjes. Ook lekker om stiekem van te snoepen! Maar lipscrubs kan je ook makkelijk zelf maken! We hebben een receptje voor de fijnste variant: Meng een theelepel honing, een theelepel olijfolie, twee theelepels suiker en een paar druppels citroensap door elkaar. Dit verzorgt je lippen, maakt ze smooth, en smaakt nog lekker ook! De dode huidcellen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Mocht je nou niet zo creatief zijn en je lippen toch een extraatje geven, dan hebben we, last but not least…

6. Phyto-Lip Twist van Sisley

Dit is niet alleen een lippenbalsem, maar geeft de kleur van een lipstick en glanst als een gloss. Makkelijk aan te brengen met slechts één twist, maat je lippen soepel, zacht en vol door de mix van plantaardige ingrediënten. Door de mooie kleuren, van nude tot intens, zit er altijd eentje tussen die bij je look of the day past! Nog een handigheidje: een puntenslijper heb je niet nodig!

Categorieën