Iris Poldervaart

Probeer ook eens: de dot eyeliner trend

10 mei 2017

Het is misschien wel één van de opvallendste en meest onverwachte make-up trends van het moment: dot eyeliner. Want hoewel we dit soort opvallende looks natuurlijk wel meer zien op Pinterest en Instagram, gebeurt het maar vrij zelden dat celebrity’s hun vertrouwde smokey eye verruilen voor zo’n out of the box variant. Daar lijkt dit seizoen verandering in te komen.

Out of the box

We zagen het al eerder met negative space liner, en ook nu blijkt weer: celebs willen ook wel eens iets nieuws proberen. En dus geven ze vrij spel aan hun make-up artists, die de zogenaamde dot eyeliner trend maar al te graag omarmen. De look: kleine stipjes eyeliner, net onder de ogen gezet. Dat klinkt misschien raar, maar in de praktijk blijkt dot eyeliner bijzonder elegant te zijn.

Dot eyeliner door de jaren heen

Dat wist ook Twiggy, die al in de jaren ‘60 met make-up kleine puntjes op haar onderste wimperrand zette om zo de nadruk op haar lange wimpers te leggen. Sindsdien hebben we de look meerdere keren voorbij zien komen. In 2012 voorzag make-up artist Pat McGrath de modellen voor de Anna Sui show van kleine blauwe stipjes onder hun ogen, en in 2014 maakte de look een comeback tijdens de spring/summer 2015 show van Rochas. Toch leek dot eyeliner nooit écht aan te slaan als een serieuze, draagbare beauty optie. Tot nu dan. Want in de afgelopen maanden zagen we meerdere sterren die look keihard rockten. Emma Roberts, Katy Perry, Zoë Kravitz; het zijn allemaal dames die erom bekend staan niet bang te zijn voor een beauty experimentje (zowel op haar- als op make-up gebied), en dat bewezen ze nogmaals door stuk voor stuk met dot eyeliner op de rode loper te verschijnen.

Bambi-ogen

Het idee achter de trend is simpel. Make-up artist Dominique D’Angelo legt uit: “met dot eyeliner kun je makkelijk een net iets meer gewaagde look creëren, ook als je dat normaal gesproken niet gewend bent. Je kunt het zo opvallend of subtiel maken als je zelf wilt”. MUA Katie Jane Hughes vult aan: “het is een leuke, vrolijke manier om eens iets anders met je make-up te doen en de aandacht op je ogen te vestigen”.

Tips & tricks

Zelf aan de slag met de trend? Hughes raadt aan om de rest van je make-up rustig te houden, zodat de stippen er niet te theatraal uitzien. Denk: matte huid en natuurlijke wenkbrauwen. Qua lippen kun je dan wel weer helemaal losgaan. Klinkt best haalbaar, toch?

 

 

 

Categorieën