Iris Poldervaart

DIY spray tan

15 juli 2015

Heel leuk allemaal die zon en hitte, maar wat nou als je helemaal niet tegen de zon kunt en na 10 minuten al zo rood bent als een kreeft of je je huid gewoon niet aan al die schadelijke UV wilt blootstellen? Dé oplossing voor een care free sun-kissed teint: de spray tan voor thuis!

The Chair favorieten:

  1. Tropez Self Tan Perfect Legs Spray (€ 14) en Application Mitt (€ 4,90): met de speciale handschoen van dit celebrity lievelingsmerk is een gelijkmatige verdeling gegarandeerd.
  2. Marc Inbane Natural Tanning Spray (€ 39,95): droogt snel en verrijkt met voedende ingrediënten als aloë vera, ginko en Vitamine E.
  3. Lancôme Flash Bronzer Self-Tanning Mousse (€ 36): heerlijk geurende – ja, echt! – en luchtige mousse-spray die makkelijk streeploos aanbrengt.
  4. Lancaster Self Tanning Concentrate Face (€ 36,95): ok, geen spray… maar voor je gezicht wil je soms gewoon wat preciezer kunnen werken.
  5. Fake Bake Airbrush Instant Self-Tan (€ 29,99): een ultra fijne mist voor een subtiel maar direct resultaat. En, hoe je de spray ook houdt, hij blijft het doen.

spray tan

PREP

Onthaar minstens 24 uur van te voren en verzacht je huid – en met name droge plekken, zoals knieën en ellebogen – eerst met een scrub en wat bodylotion. Een goed gescrubte en gehydrateerde huid wordt namelijk egaler en langduriger bruin. Gebruik voor je gezichtshuid liever een milde peeling op enzymbasis (dus zonder scrub korrel), zodat je de huid niet beschadigt of irriteert.

SPRAY

Spray altijd ongeveer 30 cm van de huid vandaan in een vloeiende zwaaibeweging. Hoe vaker je over een bepaalde plek sprayt, hoe bruiner je wordt. Begin met de self-tan bij voeten en enkels en werk in dunne laagjes omhoog. ’s Ochtends is het beste moment; ’s avonds transpireer meer je waardoor vlekken kunnen ontstaan. Wacht na het aanbrengen ongeveer 10 seconden en veeg daarna met een grote en zachte make-up brush over de huid.

BUFF

Niet zo’n held met de spray? Gebruik dan een speciale tanning glove. Deze zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de self-tan en de fijne microvezelstructuur van de glove geeft zelfs moeilijk bereikbare plekken eenvoudig een egaal resultaat. De handschoen absorbeert minimaal, pluist niet en kan gewassen worden.

SCULPT

Met een beetje behendig shapen met de spray-tan fake je binnen no time een bikini hot bod.

De must-try’s:

  1. Voor extra rondere en prontere billen: maak met je self-tan product een halve cirkel langs de zijkant van je billen
  2. Maak je benen optisch slanker door vooral je dijen aan de buitenkant van self-tan te voorzien
  3. Camoufleer cellulite en creëer een optische bil-lift door ook een beetje extra self-tan onder je billen aan te brengen

Tekst: Emma Wagenaar

 

Categorieën