Emma Wagenaar

De High-Fashion lip

7 oktober 2015

Vergeet die designer handtas! Een opvallend gestifte mond is deze winter het accessoire du jour om je look compleet te maken. Van glossy ombre lip tot diep blauwrood; creëer een haute couture couleur met deze must-try catwalk lip-do’s.

Emporio Armani’s glossy ombre
Gloss saai? Hell no! Niet als je je lippen voorziet van een spannend ombre effect, want net als in haarland viert dit dégradé kleurverloop ook hier hoogtij. Verzorg lippen eerst met een lip balm en breng daarna al deppend met je vinger een kerskleurige lipstick aan. Eén dun laagje is al voldoende, want je wilt wel een poederig effect hebben als basis. Hier overheen gaat nu een hoog gepigmenteerde cherry lipgloss, die je alleen in het midden van de lippen aanbrengt.

Do: De lipcontouren van te voren omlijnen met een nude lippotlood. Dit geeft een instant lip-lift en het voorkomt dat de gloss uitloopt.
Don’t: Go overboard! Een te dikke laag gloss – a.k.a de Barbie-look – is niet chic.

Inked by Giles
Wie echt niet op haar mondje is gevallen gaat deze winter voor een diepe inktachtige bordeaux lip-do. Om ervoor te zorgen dat je donkere lipstick lang mooi blijft zitten, kleur je de gehele lippen eerst in met een lippotlood in dezelfde tint. Breng de lipstick nu met een klein penseeltje aan. Zo kun je de contouren namelijk veel mooier en strak maken. Dep een tissue op je lippen, bepoeder het geheel licht en breng nog een laagje lipstick aan.

Do: Een creamy lipstick gebruiken. Hoe donkerder en matter de lipstick, hoe meer het lijntjes en droge plekjes accentueert.
Don’t: Zuinig zijn. Voor zo’n krachtige opaque finish zijn meerdere laagjes een absolute must.

 

Acne Studio’s red velvet
Het krijtachtige mat van vorige seizoenen maakt plaats voor een velvet lip-do, maar daar blijft het niet bij. Het nieuwe brick red (= vleugje bruin) zou zo maar eens het klassieke rood van haar troon kunnen stoten. Breng eerst een lip primer aan zodat de kleur langer houdt en niet gaat ‘bloeden’. Op het moment zijn de liquid velvet lipsticks grote favoriet. Deze brengen namelijk preciezer aan, houden langer, maar zijn wel net zo sterk gepimenteerd als reguliere lipsticks.

Do: Eventuele uitschieters bijwerken met een concealer-pen.
Don’t: Een velvet lipstick aanbrengen op droge schilferige lippen. Eerst even lekker scrubben dus!

Peachy perfect a la Hervé Léger
Fris peach is dé nude lipkleur voor deze winter en een absolute backstage favoriet. Dit lekkerbekje match bij bijna iedere huidtint en accentueert de natuurlijke kleur van de lippen net dat beetje extra. Je wilt eigenlijk hetzelfde plump en rozige effect creëren alsof je net een potje hebt zitten zoenen. Een niet te precies aangebrachte lipstick met semi-transparante, shiny finish of getinte lip balm houdt het sportief en sexy.

Do: Je peach lip-do combineren met perzik kleurige blosjes en oogschaduw.
Don’t: Een peach lipstick kiezen die lichter is dan je huidskleur en je natuurlijke lipkleur, tenzij je graag voor de bleke en verwassen look gaat natuurlijk.

 

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën