Emma Wagenaar

De grote schoonmaak: make-up kwasten

11 augustus 2015

Make-up kwasten schoonmaken is misschien wel het aller saaiste taakje ever, maar wel zo belangrijk. Al gauw leven er namelijk ladingen bacteriën op je geliefde tool en die zijn niet altijd zo vriendelijk voor je huid. Tijd voor een schoonmaak-update!

Waarom is het zo belangrijk?
Het regelmatig reinigen van je make-upkwasten maakt ze niet alleen schoon, ze blijven hierdoor ook langer goed en make-up aanbrengen gaat ook beter. De haren van make-upkwasten zijn poreus waardoor ze olie, vuil en bacteriën vasthouden. Een vieze kwast zorgt voor een streperige applicatie en maakt mooi blenden er niet gemakkelijker op. Het devies: minimaal eens per maand, maar bij dagelijks gebruik het liefst elke week.

Hoe reinig je het best?
Er zijn ladingen speciale brush cleansers, maar eigenlijk is een hele milde (baby) shampoo al goed genoeg. Maak je kwasten nat met lauwwarm water en masseer een klein beetje shampoo door de haren. Spoel en knijp het water er voorzichtig uit totdat er geen zeepresten meer in zitten en het water wat je er uit knijpt helder is. Dep ze droog met een handdoek en laat ze vervolgens plat aan de lucht drogen. Laat ze niet verticaal staan, want dan zakt het vocht in het handvat waardoor de lijm tussen het handvat en de borstelkop los kan laten.

EXPERT SECRET
Al er iemand een geheime truc heeft voor het reinigen van make-upkwasten dan is het de visagist wel. Favoriete gadget van menig make-upartist is dan ook de Vera Mona Color Switch (€ 19,95); een speciaal sponsje die in een swipe je kwast van alle make-up en vuil ontdoet. Zo kun je binnen enkele seconden met een kwast tussen verschillende kleuren switchen. De spons na gebruik reinigen is dan nog wel nodig.

In dit filmpje zie je hoe het werkt:

Tekst: Emma Wagenaar
Beeld: Allure, Youtube

Categorieën