Emma Wagenaar

De beste party survival beauty tips

22 december 2015

Nog een paar nachtjes en dan is het party time! Maar bij al dat gesjees naar dinertjes en feestjes ligt een beauty blunder gevaarlijk op de loer. Deze voor, tijdens en after-party beauty tips loodsen je mooi en confident de avond door, wát er ook gebeurd…

BEFORE

Mini emergency kit
Probeer van te voren een mini party emergency kit samen te stellen. En ga nu niet je volledige toilettas meenemen. Weer kritisch en maak er eentje die klein genoeg is voor in je handtas. Zo weet je dat je altijd alle essentials bij de hand hebt. Wij tippen:

 • Mini deodorant – een must!
 • Paracetamol – niet alleen om de kater voor te zijn, maar ook tegen zere voeten
 • Smintjes of kauwgom
 • Transparante lip balm – werkt ook als highlighter, tegen droge handen en nagelriemen
 • Tasverstuiver van je favo parfum
 • Droogtrommeldoekje – perfect tegen statisch haar en laat je tas hemels ruiken
 • Wattenstaafjes – niemand wil smeltende make-up
 • Schuifspeldjes – zo maak je van je uitgezakte coupe snel weer een funky up-do

Bright smile
Voorkom lipstickvlekken op je tanden door na het aanbrengen je vinger tussen je lippen te klemmen. Lipstick die anders op je tanden zou komen, zit dan nu op je vinger.

Glow
Voeg een beetje olie toe aan je bodylotion voor gladde stralende benen. Een klein drupje olijfolie doet al wonderen. Dankzij de subtiele glans vallen oneffenheden, blauwe adertjes en striae minder op.

Hair prep
Zorg dat je voor zeker 50% droog is voordat je stylingproducten aanbrengt. Hierdoor pakt het product beter, heb je minder nodig en doen ze beter hun werk.

TIJDENS

Get creative
Soms is er een beauty noodgeval waar zelfs je zorgvuldig samengestelde beauty kit geen antwoord op heeft. Wees dus creatief; er zijn vaak ladingen huis-tuin-en-keuken oplossingen, je moet ze alleen even weten (en zo niet: google!). Een paar toppers op een rij:

 • Voel je een pukkel opkomen? Pak een blokje ijs en houd het voor enkele seconden op de bewuste plek. Dit zal de zwelling en roodheid direct verminderen.
 • Vochtige ruimtes zijn een drama voor gekruld haar. Met een beetje handcreme of lip balm (niet te veel!) tem je pluis direct.
 • Ok, het klinkt niet heel fris, maar werkt wel! Ken je die super dunne toiletbril doekjes die je in openbare WC’s vindt? Ze werken wonderen tegen een ongewilde glim-huid. Even deppen et voila!
 • Vijl een gebroken nagel of irritante rafelrandjes weer glad met de ruwe kant van een luciferdoosje.
 • Zuig even op een schijfje citroen om een muffige smaak in je mond en eventuele nare geurtjes te verdrijven.

AFTER

Damage control
Ondanks dat je alle bovengenoemde beauty tips ter harte hebt genomen, kan het nog steeds gebeuren dat je after-party look niet je beste is (thank you hangover). Gelukkig zijn er trucs om de wat minder mooie gevolgen van al het gefeest te minimaliseren. Stap één is – hoe verleidelijk ook om meteen je bed in te duiken – je huid goed te reinigen van make-up. Dat betekent meer dan even een doekje over je gezicht halen: verwijder eerst eventuele waterproof make-up met een speciale cleanser. Gebruik daarna een milde face wash (eventueel met reinigingsborstel) all over en sluit af met een alcohol-vrjje toner. En, drink een paar goede glazen water. Hydrateren van binnen uit is een must.

Haar booster
Al die haarlak en toupage doet niet veel goeds voor je haar. Voorkom dat je wakker wordt met een bos stro door je lokken voor het slapen in te sprayen met een leave-in conditioner. Gaat je haar ook nog eens heerlijk van ruiken. Volgende ochtend eventueel uitspoelen en indien nodig wassen.

Masker time!
Ga slapen met een hydraterend masker of een goede laag huidolie. Je dorstige huid zal je hier de volgende ochtend meer dan dankbaar voor zijn.

Bye bye wallen
Leg twee gebruikte theezakjes voor een half uurtje in de koelkast en leg ze daarna op je ogen en chill even voor 10 minuten. Het verkoelende effect vermindert de zwelling.  Met een concealer verbloem je daarna eventuele donkere kringen. Een cremige textuur met verhelderende pigmenten is dan onze favoriet.

Less is more
Probeer je make-up de dag erna zo naturel mogelijk te houden. Ga voor een beetje BB cream, frisse blosjes en goede lagen mascara voor een extra wakker look.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën