Iris Poldervaart

Hot now: cushion make-up

20 mei 2016

Cushion make-up is having a moment. Al eerder vertelden we je over air cushion foundation, en langzaam maar zeker brengen cosmeticamerken steeds meer nieuwe cushion make-up producten op de markt. En dat is goed nieuws!

Want de redenen waarom we zo houden van air cushion foundation (de lichte textuur en het hydraterende effect, om maar wat te noemen) zien we maar wat graag terug in de rest van ons make-up tasje. Daar komt nog eens bij dat cushion make-up zich perfect leent voor het creëren van een ombre look of berry stained lip à la Valentino spring 2016.

In Amerika heeft beauty walhalla Sephora inmiddels al een mini productlijn gewijd aan cushion make-up. De Sephora I Love Cushion Makeup Collection die momenteel een bronzer, een matte lip cream en een eyeliner bestaat, bewijst dat je cushion producten echt voor je hele gezicht kunt gebruiken.

Cushion kisses

Bij ons lijkt Lancôme tot nu toe koploper te zijn als het om cushion make-up gaat. Na de introductie van de cushion foundation duurde het niet lang voordat het merk met een lijn van vier Miracle CC Cushion Color Correcting Primers kwam en ook de Cushion Blush Subtil liet niet lang op zich wachten. Nog zo’n fijn cushion product: de Lancôme Juicy Shaker, een lip olie met een zachte spons applicator voor een subtiele kleur en een gezonde shine. Naast Lancôme heeft ook Givenchy de hype goed begrepen: de nieuwe Givenchy Cushion Kiss Les Saisons, verkrijgbaar in twee kleuren, is een gloss balm die je aanbrengt via een zacht kussentje. Helemaal kiss proof!

Ook de budget brands doen mee: Naast de Nude Magique Cushion Foundation heeft L’Oréal Paris in Japan inmiddels al een cushion blush gelanceerd, de Lucent Magique Cushion Blush. En nu maar hopen dat wij ook snel aan de beurt zijn.

Beeld: Pinterest

 

Categorieën