Iris Poldervaart

Contouren met blush voor elke gezichtsvorm: zo doe je dat

28 februari 2017

Contouren is inmiddels als tientallen keren voor ‘over’ verklaard. Zelfs Kim Kardashian, toch wel de onofficiële queen of contouring, liet vorig jaar weten klaar te zijn met de trend waar ze grotendeels zelf verantwoordelijk voor is. Dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal niet meer aan shapen doen; we doen het gewoon iets anders. Deze lente verruilen we de zware, donkere contourcèmes en -poeders voor een oude bekende: de nieuwste shaping trend is contouren met blush. Klink ingewikkeld? To-taal niet. Wij leggen uit hoe je dat doet.

We vertelden je al eerder over het concept ‘draping’; het gebruik van één of meerdere tinten blush om je gezicht shapen. Het leuke aan draping is dat dit er een stuk frisser en natuurlijker uitziet dan contouren op Kim K. niveau, omdat de roze tinten die je gebruikt van nature in de meeste huidtypen huid voorkomen. Waar ‘gewoon’ contouren je gezicht er nog wel eens wat grauw uit kan laten zien, heeft contouren met blush juist een oplichtend en verhelderend effect. Net als met ‘gewoon’ contouren, volg je ook bij draping de botstructuur van je gezicht. Deze vorm van contouren is vooral bedoeld om een super subtiele optische illusie te creëren, niet om de vorm van je neus, kin of jukbeenderen drastisch te veranderen.

Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Wij vertellen voor elke gezichtsvorm je hoe dit trucje kunt gebruiken.

Om een langwerpig gezicht korter te laten lijken

Gebruik één tint blush voor zowel je wangen als voor je ogen en kin. Breng deze blush aan op je jukbeenderen, langs de onderkant van je kin richting je kaaklijn en op je oogleden. Ben je meteen helemaal on trend wat oogschaduw betreft.

Om een smal gezicht ronder te laten lijken

Hoewel vaak gezegd wordt dat je blush aan hoort te brengen op de appeltjes van je wangen, kun jij dit advies maar beter direct vergeten. Gebruik de blush in plaats daarvan op de uiterste hoeken van je wangen tot aan je slapen. Hiermee creëer je heel gemakkelijk (en geloofwaardig) de illusie van scherpe, hoge jukbeenderen.

Om een vierkant gezicht ronder te laten lijken

Een vierkant gezicht heeft sowieso niet echt behoefte aan harde lijnen, en dat maakt de contouren met blush trend zo geschikt voor mensen met deze gezichtsvorm. Want: subtieler en zachter dan standaard contouren. Begin met het aanbrengen van de blush bij de appeltjes van je wangen en blend dit uit naar beneden, net zo lang tot je net onder je jukbeenderen zit. Het idee hierachter is dat je zo het ‘holle’ gedeelte van je wangen iets oplicht.

Voor alle gezichtsvormen

Breng een perzikkleurige blush aan op je wenkbrauwbot (waar je normaal gesproken een highlighter zou gebruiken) en net boven je slapen (waar je normaal gesproken een bronzer zou gebruiken). Het resultaat: een gezonde, warme glow. Niet te verwarren met de ‘ik heb me net twee uur in het zweet gewerkt in de sportschool en het lukt me maar niet om af te koelen’-look, iets wat je bereikt wanneer net iets teveel blush gebruikt.

Categorieën