Iris Poldervaart

Zo gebruik je color correcting make-up op elke huidskleur

7 maart 2017

Het is één van de grootste make-up trends van het moment en meteen ook één van de lastigste. Want hoewel deze techniek door de pro’s al veel langer toegepast wordt, is het voor de meeste mensen een relatief nieuw fenomeen. Hoeveel kleuren zijn er wel niet om op je huid te smeren? Op welke plek dan? En wat doen ze precies? Om het allemaal net iets makkelijker te maken (en jou de perfecte huid te bezorgen) zetten wij de beste color correcting make-up tips en tricks voor je op een rijtje – voor elke huidskleur, want niet iedereen is gebaat bij dezelfde tinten.

Color correcting make-up: de trucs

1. Bekijk je gezicht in nauwkeurig in natuurlijk licht om te zien welke plekken ‘correctie’ kunnen gebruiken. Wanneer je in slecht (kunst)licht staat, zie je dat toch net even wat minder goed en breng je misschien teveel product aan. En dat is natuurlijk zonde. Bij de meeste mensen zijn de kin, het voorhoofd, zijkanten van de neus en net onder de ogen de plekken die wel eens een subtiele touch up nodig hebben.

2. Weet welke kleur bij jouw huid (en ‘probleem’) past. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende kleuren en soorten color correcting make-up dat het bijna onmogelijk lijkt om in één keer de juiste te kiezen. Of je nou een primer gebruikt of een concealer, dit zijn de meest voorkomende tinten en hun magische werkingen:

  • Lichtroze: neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een lichte huid. Vooral handig voor de donkere kringen onder je ogen na een wild weekend of een te enthousiaste Netflix binge
  • Perzik: neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een medium huid. Net als roze is dit een handige kleur voor onder je ogen. 
  • Oranje-roze: verbergt donkere plekken op een donkere huid. Handig voor onder je ogen, maar ook voor verkleuringen op andere plekken in je gezicht. 
  • Geel: verbergt (paarse) schaduwen op een olijfkleurige of licht getinte huid. Heel geschikt om blauwe plekken en duidelijk zichtbare aderen mee te camoufleren.
  • Groen: camoufleert roodheid. Puistjes, gesprongen adertjes en littekens; allemaal verdwijnen ze met een groene corrector.
  • Lavendel: neutraliseert gele tinten. Vooral fijn om de vermoeide, doffe (lichte) huid een gezonde glow te geven. 

Je werkt dus eigenlijk met kleuren die recht tegenover elkaar staan op het kleurenwiel, en gebruikt daar de zachte, minder felle versie van.

3. Als je een color correcting concealer gebruikt, breng dan eerst je BB cream of foundation aan. Op die manier zie je precies waar je nog zichtbare vlekjes en schaduwen hebt en heb je minder concealer nodig. Ga hier nog wel even overheen met je standaard concealer om ervoor te zorgen dat je geen groene, oranje of paarse vlekken in je gezicht hebt.

4. Gebruik je vinger om de color corrector aan te brengen. De warmte van je huid zorgt ervoor dat de corrector mooier op je gezicht ‘smelt’ dan wanneer je de make-up aan zou brengen met een spons of kwastje. Let er wel op dat je hand goed schoon is voor je ermee aan je gezicht zit, want vuile vingers zijn funest voor je huid.

5. Misschien een open deur, maar we gaan er toch maar even doorheen: hoe lichter je huid, hoe lichter de tint van color corrector die je nodig hebt en vice versa. Vaak zijn er binnen de kleuren roze, oranje, geel, groen en paars verschillende tinten color correcting make-up verkrijgbaar. Zo kunnen mensen met een lichte huid bijvoorbeeld het best een mint-kleurige concealer gebruiken op rode plekken, terwijl mensen met een donkere huid meer hebben aan een lichtgroene kleur.

 

 

 

Categorieën