Iris Poldervaart

Chanel catwalk make-up look

15 oktober 2015

Learn it from the expert! The Chair Professional make-up Maico Kemper geeft je een step-by-step masterclass voor deze high-fashion Chanel fall/winter 2015 catwalk make-up look.

Zowel qua kleding als op haar- en make-up gebied kunnen we bij Chanel altijd op een verrassende en vernieuwende catwalk rekenen. De herfst/winter 2015 show was zeker geen uitzondering. Niet alleen liepen de modellen over de catwalk met prachtige Grace Kelly updo’s compleet met Chanel haarspelden (hoe je die look zelf creëert zie je hier), ook de make-up was weer helemaal on point. Opvallend waren de grafische zwarte ooglooks, die werden uitgebalanceerd met een zachte, roze lip. Très chic!

How-to

Skin
“Voor deze look is het belangrijk om te beginnen met een mooie egale huid. Kies daarom voor een foundation met een goed dekking. Clinique Beyond Perfecting Foundation (€34) geeft je full coverage en werkt als foundation en concealer in één. Zo sla je als het ware een stap in je make-up routine over, maar bereik je toch een mooi egaal resultaat. Het bijzondere aan deze foundation is dat er geen irriterende stoffen in zitten. Dat maakt de foundation perfect geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ga hier tot slot nog overheen met een transparante poeder om de huid subtiel te matteren.”

The Chair clinique beyond perfecting foundation

 

Eyes
“Om het dramatische effect van de Chanel catwalk te bereiken gebruik je geen poeder, maar een zwarte creamy eyeshadow. De M.A.C. Pro Longwear Paint Pot in de kleur Blackground (€20) is een sterk gepigmenteerde cream eyeshadow die makkelijk met een kwastje kan worden aangebracht en een lang houdend effect heeft. Zet hiermee eerst de contouren van de ooglook aan. Kleur deze vervolgens helemaal in met dezelfde cream oogschaduw. Als de hele ooglook is ingekleurd, breng je er nog een zwarte geleyeliner overheen aan om een nog intenser effect te creëren. De Smashbox Jet Set Waterproof Eyeliner (€22) is een dikke gelliner met matte finish die de hele dag blijft zitten. Deze zwarte geleyeliner gebruik je ook in de waterlijn, zodat het oog totaal omringd is met zwart. Zowel op de bovenste als op de onderste wimpers breng je mascara aan.” 

Cheeks & lips
“Omdat de ogen in deze make-up look zo heftig zijn, houden we de lippen en de blush rustig. Breng op de appel van de wang heel licht een zachtroze blush aan. Gebruik op de gehele lip een roze lippotlood en breng hierover heen een lippenstift in dezelfde kleur aan. De Pure Color Envy Sculpting Lipstick in Eccentric (€29,40) en Double Wear Stay-in-Place in Pink van Estée Lauder (€19,75) zijn een goede match en hebben de subtiele roze kleur waar deze dramatische ooglook om vraagt.”

 

 

Beeld: Marjolein Scheer
Haar: Jeffrey Janssen
Make-up: Maico Kemper