Emma Wagenaar

Candy blossom lip make-up

6 augustus 2015

Learn it from the expert! The Chair make-up professional Maico Kemper geeft je een step-by-step masterclass voor de mooiste candy blossom lips.

De zomer leent zich perfect voor een fel gekleurde lip make-up. Een naturelle basis met fuchsia lipstick en frisse blosjes geeft je een laid-back sex appeal die je beach outfit perfect complementeert.

How to:

Eyes
“Breng nadat je de basis hebt aangebracht een lichte huidkleurige oogschaduw aan op het gehele ooglid en vervolgens een medium aardetint in de arcadeboog. Blend de kleuren goed uit, zodat de twee kleuren mooi in elkaar overlopen. Doe dit bij voorkeur met een zachte oogschaduwkwast. Neem nu een nog donkerdere tint oogschaduw en zet deze dicht tegen de onder- en bovenwimpers en blend deze weer goed. Zo creëer je een heel zacht en natuurlijker donker effect rondom de ogen, zonder een eyeliner te hoeven gebruiken. Het Velux à Trois PearlFusion Shadow pallet in Collective Chic van M.A.C (€ 28)geeft je alle kleuren die je nodig hebt. Krul de wimpers met een wimperkruller om de blik te openen en breng een verlengende mascara aan, zoals de Collistar Mascara Art Design (€ 24,50).”

make-upmake-up

Cheeks
“Voor de wangen kies ik een frisse, kauwgombal roze blush die in hetzelfde kleurenpalet ligt als de lipstick. Dit houdt je look extra fris. Ga voor een zachte poeder blus voor een mooie diffuse finish. Er mag best een beetje glans in zitten, zoals in de Soft & Wild Bonne Mine Effect Maxi Illuminator Blush van Pupa Milano (€ 18,50), zo wordt het zonlicht mooi weerkaatst. Breng met een schuine blush kwast in korte vegende bewegingen aan vanaf de appels van je wangen richting slaap. Een favoriet is de handgemaakte kwast met kasjmier geitenharen van Jacks Beauty Line (€ 43, via Cosmania).”

make-up

make-up

Lips
“Gebruik voor de lippen eerst een lippotlood in exact dezelfde kleur als je lippen. Bijvoorbeeld de Art Stick Shade Extensions van Bobbi Brown (€ 27, limited edition). Doe niet alleen de randen, maar vul de lippen helemaal in. Dit zorgt er voor dat de lippenstift beter blijft zitten. Finish je look met een fuchsia kleurige lipstick. Een cream variant zoals Smashbox’s Crème Lipstick in Shock Me Pink (€ 20,50) voorkomt dat je lippen uitdrogen.”

make-upmake-up

Beeld: Marjolein Scheer
Haar: Jeffrey Janssen
Make-up: Maico Kemper
Model: Lois @ WhyModels