Iris Poldervaart

Deze Brow Translator weet precies hoe jij je voelt

7 februari 2017

Kun jij makkelijk aan mensen aflezen of ze blij zijn? Boos, of verdrietig? En hoe zie je dat dan? Het antwoord is waarschijnlijk iets anders dan je denkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat niet je mond of je ogen, maar je wenkbrauwen het snelst verraden hoe je je voelt. Wenkbrauwen zijn dus het belangrijkste onderdeel van je gezicht als gaat om het uiten van emoties.

No more resting bitch face

Om dit te bewijzen ontwikkelde Benefit iets bijzonders: de Benefit Brow Translator. Hiervoor werkte Benefit samen met Dr. Javid Sadr, een neurowetenschapper en expert op het gebied van het analyseren van gezichtsuitdrukkingen.

De Brow Translator combineert de wetenschap achter gezichtsherkenningsanalyses met kunstmatige intelligentie om jou zo precies te kunnen vertellen wat jouw wenkbrauwen eigenlijk over je zeggen. En dat kan best handig zijn. Want misschien was jij wel onder de impressie dat je altijd hartstikke vrolijk kijkt, terwijl je eigenlijk last hebt van een serieuze resting bitch face. Kijk, zoiets kan een hoop verklaren.

#benefitbrows

Of je van jezelf nou met een heleboel of met een beetje ‘brauw gezegend bent, elke wenkbrauw kan ontelbaar veel verschillende emoties uitdrukken. Maar één ding is zeker: hoe belangrijk je wenkbrauwen voor je gezicht zijn moet je vooral niet onderschatten. Benieuwd wat die van jou zeggen? Laat dat de Benefit Brow Translator los op jouw gezicht? Hoe? Heel simpel: ga naar www.benefitbrowtranslator.com en upload een foto. De Benefit Brow Translator vertelt je precies wat jouw gezicht tegen de buitenwereld zegt. Blij met het resultaat? Deel jouw brow analyse dan op social media met de hashtag #benefitbrows.

The Chair’s editorial team probeerde het en we moeten zeggen, we werden niet teleurgesteld.

Beeld: Benefit Cosmetics