Iris Poldervaart

Tried & Tested: Bobbi Brown Remedies huidverzorging

21 januari 2017

The Chair’s editorial team test de nieuwste, handigste en meest bijzondere haar- en beautyproducten in The Chair’s Tried & Tested. Deze keer: de Bobbi Brown Remedieseen collectie bijzondere nieuw skincare producten die stuk voor stuk verschillende huidproblemen aanpakken.

De Bobbi Brow Skin Reviver getest door: Georgien Modijefksy, The Chair’s stagaire

The Chair Tangle Teezer GeorgienWat is het en wat belooft het te doen?

Ik test de Bobbi Brown Remedies N°91 (Skin Reviver). Deze belooft de vitaliteit van je huid te verbeteren met antioxidanten en essentiële voedingsstoffen. En doet dat met… spruitjes! En boerenkool! En spinazie! Ik ben benieuwd…

Wat is je eerste indruk?

Ik vind het altijd heerlijk om langs de groenteboer te lopen en even diep in te ademen, want het ruikt altijd zo lekker. Dat is niet het geval met de Skin Reviver. De groenten zijn duidelijk niet meer in dezelfde staat als wanneer ze vers in de schappen liggen. Daar moest ik me even overheen zetten; ik raak er niet zo enthousiast van om dingen die ik niet lekker vind ruiken op mijn gezicht te smeren. Gelukkig trekt de geur weg bijna zodra het op je gezicht zit. De textuur was niet olie-achtig zoals ik had verwacht, maar is net water. Het trekt gigantisch snel in.

Werkt het?

Ik heb het een week lang twee keer per dag gebruikt en ik denk niet dat dit lang genoeg is om echt significante verschillen te merken. Ik merk wel dat na aanbrengen mijn huid een stuk zachter en ‘gevoeder’ aanvoelt. De Skin Reviver is heel licht, trekt goed in en blijft niet op de huid liggen. Je hebt dus totaal niet het gevoel dat er iets op je huid zit, zoals je met sommige oliën, crèmes en lotions wel hebt. Dit maakt ook dat het fijn te combineren is met andere verzorgingsproducten (wat volgens Bobbi Brown ook de bedoeling is).

Pluspunten?

Zoals ik al zei trekt het snel en goed in en maakt dat je huid beter aanvoelt dan daarvoor. Het is goed te integreren in je huidverzorgingsroutine, dus die hoef je niet helemaal om te gooien. De Skin Reviver is er makkelijk aan toe te voegen.

Verbeterpunten?

De geur. Daar ben ik duidelijk niet zo’n fan van, maar ik kan na ruim een week gebruik nou ook niet zeggen dat het een dealbreaker is. Ten eerste raak je er aan gewend en bovendien vervliegt de geur zo snel dat je er niet lang genoeg last van hebt om je er echt aan te storen.

Eindcijfer?

Ik denk dat ik het op dit moment een 8,5 zou geven. Ik heb nog geen miraculeuze veranderingen in mijn huid gezien, maar dat verwacht ik van geen enkel product. Maar het is in ieder geval zo fijn in gebruik dat ik hem voorlopig in mijn beauty routine houd om te kijken wat op langere termijn de resultaten zijn. Met mijn huidige ervaringen zou ik hem wel kunnen aanraden!

The Chair Bobbi Brown Remedies 1

De Bobbi Brown Skin Moisture Solution getest door: Anna van der Griend, The Chair’s Beauty Editor

The Chair Tangle Teezer AnnaWat is het en wat belooft het te doen?
Ik test Remedy N°86, de Skin Moisture Solution. Dit serum belooft mijn huid intens te hydrateren en te voeden dankzij een combinatie van hyaluronzuur en water verrijkt met mineralen. Mijn huid zou er direct stralender en frisser uit moeten zien. Iets wat mijn sneue, vochtarme winterhuid héél goed kan gebruiken. Mijn interesse is in ieder geval gewekt.

Eerste indruk?

De Skin Moisture Solution ziet eruit als water en ruikt eigenlijk net zo. Dat wil zeggen, niet. Na het horen Georgien’s ervaringen ben ik daar stiekem wel blij mee. De substantie is grappig; dikker dan water, maar zeker niet olie-achtig. Het serum is niet vet en plakt ook niet. Het trekt vrijwel direct na het aanbrengen in en blijft totaal niet op mijn huid liggen. Iets wat vooral ‘s ochtends heel handig is, want er moeten nog een aantal lagen huidverzorging en make-up overheen – en wie heeft er tijd om na elke stap 10 minuten te wachten!? Ik breng het aan voor mijn dagcrème en hoppa, ik kan door.

Werkt het?

Ja! Ik ben vaak wat sceptisch als het om de beloftes van huidverzorgingsproducten gaat en had dan ook niet verwacht dat dit een wondermiddel zou zijn. Maar met deze Remedy merk ik daadwerkelijk verschil. Na een paar keer gebruiken voelt mijn huid een stuk minder trekkerig aan en ik heb het idee dat de huid rond mijn t-zone (een typisch probleempunt voor mij) minder flakey is.

Pluspunten?

Ik ben vooral heel blij dat het serum zo snel intrekt. Noem me verwend, maar ik heb al menig verzorgingsproduct uit mijn dagelijkse routine moeten verbannen omdat ik het als een plakkerig laagje op mijn gezicht bleef voelen. Ook ben ik erg te spreken over de verpakking. Het ziet er lekker strak en clean uit en dankzij het pipetje is het product makkelijk te doseren.

Verbeterpunten?

De flesje is zo klein! Nou moet ik eerlijk toegeven dat dit vooral met mijn eigen gebruik te maken heeft. Bobbi Brown raadt aan om twee keer per dag twee à drie druppels op je gezicht aan te brengen, maar ik ben eigenwijs en heb nogal de neiging om veel op mijn gezicht te willen smeren. Ik ga dus iets sneller dan het flesje heen dan de bedoeling is. Oeps.

Eindcijfer?

De Bobbi Brown Skin Moisture Solution zou wel eens mijn redding kunnen zijn deze winter. Ondanks de combinatie van ijzige kou en een overactieve verwarming op kantoor, voelt mijn huid totaal niet strak, maar juist zacht en verzorgd aan. Wat mij betreft verdient dit product een dikke 9. Aanrader!

The Chair Bobbi Brown Remedies 2

De Bobbi Brown Remedies zijn vanaf januari 2017 verkrijgbaar voor €41,50 per stuk.

Categorieën