Georgien Modijefsky

De blur stick wordt hét make-up product van 2017

20 januari 2017

Wie ooit eens de Snapchat beautifying filter heeft gebruikt heeft vast gewenst dat er ook zo’n quick fix voor het echte leven zou bestaan. Om in één stap je huid te verbeteren en poriën en imperfecties te vervagen. Dit is precies waarom de blur stick hét make-up product van 2017 gaat worden.  

Perfect blur

Er zijn gigantisch veel primers op de markt die beloven om niet alleen te zorgen dat je foundation makkelijker aan te brengen is en mooier en langer blijft zitten, maar ook dat ze je huid al verbeteren door alleen het aanbrengen van het product. En hoewel er een heleboel goede primers op de markt zijn, ze lijken allemaal in het niet te vallen bij de blur stick. Die claimt dat je hem écht op zichzelf kan dragen en dat het ook nog functioneert als een goede foundation basis. Wij zijn geïntrigeerd.

Gladder en beter

De blur stick is een stick die je rechtstreeks op het gezicht gebruikt. Het is een kleurloos product, zodat hij geschikt is voor elke huidskleur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld foundation sticks heeft een blur stick geen crèmeachtige textuur, maar is op poederbasis. Er horen ook geen siliconen in te zitten, anders dan bij veel primers en foundations. Een goede blur stick geeft een laagje af die totaal niet zwaar aanvoelt op de huid; je hoort hem helemaal niet te voelen zitten. Je huid hoort gladder aan te voelen en vooral: er beter uit te zien.

Got MILK?

De meest populaire blur stick van het moment is van MILK Makeup, een merk dat helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar is (kom op MILK Makeup, we zijn zo benieuwd!). Deze is wel te bestellen via de website van Sephora. Andere buitenlandse merken als Dr. Brandt en Philosophy (ook te bestellen via Sephora) hebben ook al een blur stick uitgebracht. Fingers crossed dat Estée Lauder hun versie ook in Nederland uit gaat brengen, maar wil je niet wachten op een Nederlandse lancering of een buitenlandse bestelling, dan kun je ook gaan voor de MAC Prep + Prime.

 

Dus hoewel de opties voor de aanschaf van een blur stick in Nederland nog schaars zijn, verwachten we dat dit jaar veel merken zullen volgen. We kijken er naar uit!

 

 

Categorieën