Georgien Modijefsky

Blauwe oogschaduw is terug en beter dan ooit

22 maart 2017

Aan blauwe oogschaduw kleeft nog steeds een beetje een slechte reputatie. Zo vaak als we deze kleur op de oogleden zagen in de jaren ’80 en ’90, zo afwezig was hij de afgelopen jaren. Maar hij is terug, en beter dan ooit.

Bij menig mens schiet er een beeld te binnen van het knalblauw in de dozen “prinsessen make-up” die je koopt bij de speelgoedwinkel. Of van die ouderwetse dame die je keer op keer bij de supermarkt tegenkomt, die nog steeds zweert bij één kleur blauw van haar wimperlijn helemaal omhoog tot haar wenkbrauwen. Brrr. Maar deze kleur wordt steeds populairder en we zien een heleboel manieren waarop we hem wél willen dragen.

Misschien (of eigenlijk heel waarschijnlijk) is het omdat jaren ’80 en ’90 beauty en fashion trends weer helemaal een comeback maken. Maar dan wel een geüpdatete versie ervan. De kleur was al een tijdje een langzaam maar zeker bezig met een terugkomst, en nu zien we ook de oogleden van Bella Hadid gesierd door deze kleur in de nieuwe Dior campagne. En tsja, het blijkt toch wel erg vaak: als een Hadid ermee gespot wordt, zullen we het nog veel vaker terug zien.

Blauwe oogschaduw is weer helemaal hot en er zijn meer dan genoeg manieren om deze (op een zéér acceptabele manier) te dragen.

Haal je blauwe oogschaduw dus maar weer tevoorschijn! Van vrolijk met pasteltinten, een pop of color met kobalt of intens met marineblauw, er is gigantisch veel mogelijk met deze kleur. Het is dan ook zo draagbaar en subtiel of juist zo bijzonder en dramatisch te maken als je zelf wil. Ben jij een fan? Of ga je misschien liever voor een kleur als roze?

 

Categorieën