Iris Poldervaart

Bizarre beauty hacks: je make-up doen met een aansteker

13 juni 2017

Er zijn zoveel bizarre beauty hacks op internet te vinden dat het soms onmogelijk lijkt om erachter te komen welke tips echt werken, en welke regelrechte onzin zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de trucjes die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. We zijn dan ook blij wanneer professionele make-up artists ons kunnen vertellen of we te maken hebben met een overtrokken hype of met een tip die onze make-up routines écht voorgoed gaat veranderen – en verbeteren. Een hack die in de laatste categorie valt: een aansteker gebruiken in je make-up routine. Nee, we zijn niet gek; dit trucje werkt écht. Wij leggen je uit hoe.

Verander de textuur van je make-up

Stick foundations, matte lipsticks, langhoudend oogpotlood… Allemaal heel fijne uitvindingen. Toch kunnen deze producten bij het aanbrengen nog wel eens ruw aanvoelen op je huid, wat op den duur voor irritatie kan zorgen. Wanneer je make-up even verwarmt met een aansteker wordt de textuur zachter, waardoor het een stuk makkelijker over je huid glijdt. Daarnaast is vloeibare foundation net wat makkelijker te blenden wanneer het iets verwarmd is. Zeker proberen dus!

Breng uitgedroogde make-up weer tot leven

Uitdroging kan een teken zijn dat je make-up z’n beste tijd heeft gehad. Die kruimelige oude eyeliner die je onderin je stash vond kun je dan ook beter in de prullenbak gooien. Maar ook nieuwe make-up wil wel eens uitdrogen, bijvoorbeeld wanneer je een keer vergeet het dopje op je crème oogschaduw of -blush te doen. Geen nood, de situatie valt nog te redden. Door even aansteker bij het product te houden is het binnen no time weer zo goed als nieuw.

Verbeter de pigmentatie van je make-up

Oogpotloden en lippotloden maak je net iets intenser door ze even te verwarmen. Potloden even nat maken voor gebruik verbetert de pigmentatie overigens ook.

Stel je eigen palette samen

Dure lipsticks volledig smelten met een aansteker klinkt voor een make-up liefhebber misschien als een misdaad, maar zeker als je make-up collectie niet meer in je badkamerkastje of op je beautytafel past is deze hack heel handig. Professionele make-up artists, die doorgaans nogal wat spullen met zich meeslepen, zweren dan ook bij het omsmelten van make-up producten. Haal de lipstick uit de huls en leg hem op een metalen lepel. Hou hier een aansteker onder totdat de lipstick volledig vloeibaar is. Giet de vloeibare lipstick vervolgens in een leeg palette. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier heel makkelijk al je favoriete kleuren op één plek verzamelt.

Laat je wimpers meer opvallen

Het aanbrengen van nepwimpers kan nogal een struggle zijn. Gelukkig kun je het jezelf net iets makkelijker maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is – je raadt het al – een aansteker. Door de nepwimpers bij de aanzet iets te smelten maak je ze flexibeler waardoor ze makkelijker naar je ooglid te vormen zijn. Maar ook wanneer je niet van de falsies bent kan een aansteker voor mooiere wimpers zorgen. Door je wimperkruller even voor te verwarmen creëer je een meer dramatische krul die langer blijft zitten. Let wel goed op dat je na het verwarmen lang genoeg wacht met het gebruiken van de wimperkrultang; verbrande oogleden zijn géén pretje. Safety first!

Ken jij nog meer bizarre beauty hacks met een aansteker?

 

 

 

 

Categorieën