Georgien Modijefsky

Je Beautyblender schoonmaken: hoe doe je dat?

21 maart 2017

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je make-up kwasten regelmatig te reinigen. Want geloof ons, je wil niet weten wat voor dingen er in groeien als je het niet doet. En dat gebruik je dan elke keer op je gezicht… Gelukkig is het schoonmaken van je kwasten nou niet bepaald een moeilijk klusje. Maar wat nou als je geen kwast gebruikt, maar zo’n zeer populaire spons waar menig make-up artist bij zweert? Wij vertellen je hoe je jouw Beautyblender schoonmaken het beste kunt aanpakken.

Andere make-up sponsjes koop je in een multipak. Je gebruikt er één, en als deze niet zo fris meer is gooi je hem weg en pak je de volgende. Maar je Beautyblender is een ander verhaal. Het is immers best zonde om deze steeds nieuw te blijven kopen. Je wil echter ook niet met een vieze spons op je gezicht blijven deppen. Dus zit er maar één ding op: schoonmaken. Maar hoe? Om je Beautyblender helemaal hygiënisch schoon te krijgen, geven wij je een aantal manieren en tips.

Beautyblender schoonmaken The Chair
Beautyblender schoonmaken met blendercleanser

Het merk Beautyblender had hier al over nagedacht en twee eigen schoonmaakproducten op de markt gebracht: de liquid blendercleanser en de blendercleanser solid. De laatste is voornamelijk bedoeld om vlekken uit je Beautyblender te halen, dus echt helemaal schoon wordt hij er niet van. De liquid blendercleanser gebruik je door het product in een kommetje te doen met een beetje koud water en de Beautyblender daar in onder te dompelen. Houd daarna je spons onder de kraan en knijp er steeds opnieuw (voorzichtig) in, zodat het schoonmaakproduct diep in de spons kan komen. Spoel hem dan uit met schoon, koud water, knijp hem een aantal keer droog en laat hem dan op een schone, goed geventileerde plek drogen.

Andere methoden

Niet iedereen heeft de liquid blendercleanser in huis. Je kan hem natuurlijk wel bestellen, maar als je jouw Beautyblender nú schoon wil hebben (we zijn nou eenmaal niet allemaal van die vooruitdenkers), of gewoon niet de moeite wil nemen om dit schoonmaakproduct te bestellen, is het fijn om wat alternatieven te hebben.

Een zeer geliefd product om Beautyblenders mee schoon te maken is babyshampoo of baby badschuim. Maak je Beautyblender vochtig (niet helemaal volgezogen met water, maar net zo veel als je zou doen voor je make-up ermee aanbrengt) en breng je babyshampoo of baby badschuim aan. Kneed je Beautyblender goed, zonder hem uit te wringen – dat zou hem kunnen beschadigen – en masseer het goed in. Spoel hem daarna heel goed uit terwijl je blijft kneden.

Beautyblender schoonmaken The Chair
Stop ‘m in de wasmachine

Wil je er nog zekerder van zijn dat je Beautyblender goed schoon is? Probeer deze make-up artist hack en gooi hem in de wasmachine! Niet zomaar met elke was natuurlijk; stop hem in een lingerie zakje, zet de wasmachine op het programma voor delicate was en laat hem een extra keer uitspoelen. Kijk eens aan, super schoon!

Gebruik de magnetron

Veel mensen gebruikten dit trucje al voor hun keukensponzen, en een studie uit 2006 heeft laten zien dat dit super goed werkt! De microgolven van de magnetron doden de bacteriën en zorgen ervoor dat je spons extra schoon wordt. Was hem eerst op één van de eerder genoemde manieren. Doorweek dan je Beautyblender. Dit is een zeer, maar dan ook zeer belangrijke stap, aangezien je niet wil dat je Beautyblender in brand vliegt (help!). Leg hem dan in een magnetronveilig kommetje in de magnetron en zet deze aan voor 30 seconden. Wacht even – je wil je handen niet branden – en knijp dan het overgebleven water er uit en laat hem drogen.

En voilà! Je Beautyblender is weer gereed om jou een flawless face te geven. Welke methode gebruik jij het liefst?

 

 

Beeld: Beautyblender, Pinterest

Categorieën