Iris Poldervaart

Beauty trends 2017: dit zijn de nieuwste buzzwords

4 januari 2017

Mede dankzij de talloze beauty goeroes die hun kunsten vertonen op YouTube en Instagram, lijken make-up hypes tegenwoordig zo snel te komen en te gaan dat het voor de gewone sterveling nauwelijk bij te houden is. Om het je nog een stukje moeilijker te maken, komen er bij een nieuw jaar ook weer nieuwe beauty buzzwords kijken. Gelukkig zijn wij er om je op de hoogte te houden. Benieuwd welke technieken je dit jaar onder de knie moet krijgen? Wij vertellen je wat de belangrijkste beauty trends 2017 zijn. Vergeet contouring en baking – dit zijn de nieuwe hypes.

Draping

Deze look was al eerder razend populair in de jaren ‘80 en ‘90, en maakte een enorme comeback op de spring/summer 2017 catwalks. Tijd om het jezelf aan te leren dus. Het idee van draping is hetzelfde als dat van contouren: het shapen van je gezicht door middel van make-up in verschillende tinten. De draping techniek volgt net als contouring de botstructuur van je gezicht, maar ziet er een stuk natuurlijker en frisser uit. Zo werkt het: gebruik twee verschillende blushes om een ‘contour-achtig’ effect te bereiken. Breng eerst een donkere blush aan in het diepliggende gedeelte van je gezicht, net onder je jukbeenderen (waar je normaal ook je contour zou aanbrengen). Zet vervolgens de appels van je wangen aan met een lichtere, fellere blush en blend dit helemaal door tot aan je slapen.

Buffing

Buffing is een manier om je foundation zo aan te brengen, dat het er bijna ge-airbrushed uitziet. Dat doe je zo: breng foundation aan over je hele gezicht, en blend deze vervolgens goed in door middel van ronddraaiende bewegingen. Dit werkt het best met een make-up spons (zoals de BeautyBlender) of het sponsje van een cushion foundation, al wordt het ook vaak gedaan met een bufferkwast; een dikke, stevige kwast, vaak met rechte haren.

Color camouflaging

Color camouflaging staat ook wel bekend als color correcting. Deze trend draait om egaliseren van je huid door middel van verschillende kleuren concealer. Zo kun je bijvoorbeeld een groene concealer gebruiken tegen roodheid in je gezicht, een perzikkleurige concealer tegen donkere kringen en een licht roze concealer om je huid op te lichten en te highlighten. Gebruik deze tinten op de plekken in je gezicht die je wil ‘camoufleren’ en ga daar vervolgens overheen met je normale concealer of je foundation om de kleur te neutraliseren.

Spotlighting

Spotlighting is het nieuwe highlighten (of was dat strobing?). Het verschil zit hem in de producten die je gebruikt. In plaats van highlighters waar duidelijke glinsterende deeltjes in zitten, gebruik je voor spotlighting vloeibare producten die een veel subtielere glow geven, zoals een transparant serum. Breng deze aan op de plekken waar je normaal gesproken je highlighter zou aanbrengen: je jukbeenderen, het wenkbrauwbot en het puntje van je neus. Dit zorgt voor een glanzend, dewy effect.

Sun stripping

Sun stripping is dé manier om je gezicht een ‘ik ben net terug van vakantie-kleurtje’ te geven – zelfs als je het grauwe Nederland al maanden niet hebt verlaten. Denk horizontaal: breng de bronzer rijkelijk aan op de appels van je wangen, je neusbrug en het puntje van je neus. Dit zijn de delen van je gezicht die ‘in het echt’ ook door de zon geraakt worden. Het resultaat is een natuurlijke sunkissed glow.

En, welke beauty trends 2017 ga jij proberen?

 

Categorieën