Iris Poldervaart

Beauty must-try: ‘baking’ net als Kim Kardashian

8 juli 2015

Zijn we net een beetje gewend aan al het shapen en contouren, krijgt het aanbrengen van make-up krijgt er nog een fase bij, namelijk ‘baking’ (of ‘cooking’). Dit laten ‘bakken’ of ‘koken’ van je make-up is de nieuwste rage op social media en een beproefde methode van – hoe kan het ook anders – social media en contouring queen Kim Kardashian en haar make-up artist Mario Dedivanovic.

Kim kardashian baking

Nu klinkt het net alsof je je oogschaduw, foundation en concealer letterlijk in een pannetje op het gasfornuis moet zetten. Maar, no worries. Het gaat hier om een contouring techniek waarbij je eigen lichaamstemperatuur wordt gebruikt om je basismake-up mooi egaal met de huid te laten versmelten voor een extra flawless effect. Een truc die vooral in de theater – en dragscene wordt gebruikt en een absolute topper voor under eye concealen.

baking makeup

Zo doe je het (under eye):

  1. Begin na het aanbrengen van je foundation met een hydraterende oogcrème onder de ogen. Dep deze zachtjes in de huid
  2. Breng nu een cream concealer aan; weer in een deppende beweging. Kies een concealer die een tint lichter is dan je huidskleur en breng hem in een wijde driehoek-vorm aan onder je ogen: van binnenkant oog naar neusvleugel, over jukbeen naar slaap en langs de onderkant van het oog weer terug naar het begin
  3. Gebruik eventueel een speciale blending brush of make-up spons om de concealer egaal te verdelen, zodat er geen harde randen of productophopingen in rimpeltjes zichtbaar zijn
  4. Verdeel met een grote zachte kwast een transparante poeder over het gehele geconcealde gebied. Gebruik niet te veel en maak een zachte deppende beweging
  5. Nu begint het daadwerkelijke ‘baken’. Maak een make-up sponsje een beetje vochtig met een fixing spray en dep het sponsje daarna in de transparante poeder
  6. Verdeel de poeder nu met het sponsje onder de ogen. Je hoeft nu niet te zuinig te werken. Hoe clownesker, hoe beter!
  7. Laat dit minimaal 5 minuten intrekken, oftewel ‘baken’. Ga voor 15 minuten voor een maximaal resultaat
  8. Pak nu weer je zachte poederkwast en flik het overtollige poeder er in korte, lichte veegbewegingen vanaf. Begin onderaan bij de wangen en werk omhoog richting de ogen en slaap, totdat alles mooi geblend is. Wil je wat extra dekking? Dep je kwast dan van te voren in een compact poeder
  9. Finito!

Je kunt deze techniek ook gebruiken voor andere delen die je wilt contouren en highlighten, zoals kin, voorhoofd, neusbrug en onder de jukbenen.

EXPERT TIP

Baking’ is ideaal voor een super flawless finish voor bijvoorbeeld fotoshoots of het theater. Het meest natuurlijke effect creëer je nog altijd met zo min mogelijk poeder, foundation en concealer.

Check deze uitgebreide ‘baking’ tutorial van make-up artist en beauty blogger Heidi Hamoud:

Tekst: Emma Wagenaar

Beeld: Heidihamoud

 

Schermafbeelding 2015-07-07 om 11.19.43

Categorieën