Emma Wagenaar

Beauty Hypes: strobing, baking en multi-masking

11 november 2015

2015 is zonder twijfel hét jaar van de internet, Youtube en social media beauty hypes. Denk aan strobing, clown contouring, multi-masking en baking. Velen met dank aan celebrities zoals Mrs. Kim K. Zijn ze echt zo nieuw? Nah… maar het maakt ze niet minder leuk!  We zetten de top beauty buzzwords van dit jaar nog even voor je op een rij.

Strobing:
Eigenlijk is ‘strobing’ niets meer dan maximaal highlighten voor een etherische glow. Dat betekent dat je de punten waar het licht op valt en die je wilt accentueren, zoals jukbenen, neusbrug en cupidoboog, lichter maakt door het gebruik van verschillende highlighting producten, variërend van iluminating powders tot transparante glosses. Omdat je vooral met highlighters werkt is het de easy of ‘light’ versie van contouring.

(Clown) Contouring:
De grote zus van strobing – en het ‘kindje’ van Kim Kardashian – is contouring, ook wel bekend als clown contouring. Het is een techniek die uit de theaterwereld komt, waarbij color correctors, highlighters, bronzers en contouring producten worden gebruikt om het gezicht heel precies te definiëren en soms zelfs te transformeren. Bye bye brede neus of non-excisting kaaklijn!

Cut Crease:
Heb je kleine ogen? Dan is deze techniek voor jou. Door heel veel nadruk op de natuurlijke vouw van je oogleden (=arcadeboog) te leggen fake je als het ware grotere en rondere ogen. Een donkere oogschaduw of eyeliner wordt gebruikt om in de arcadeboog een scherpe snede te maken. Op de bolling van het ooglid gaat vervolgens een lichte shimmery kleur, zodat je oogleden groter lijken. Check deze tutorial:

Multi-masking:
Niet multi-tasking, maar multi-masking is wat wij ladies nu maar al te graag doen. Het idee? In plaats van één masker voor je gehele gezicht, gebruik je verschillende maskers op bepaalde delen van het gezicht voor een nog beter resultaat. Best logisch aangezien je huid niet overal dezelfde zorg nodig heeft. Zo gebruik je rond je ogen bijvoorbeeld iets tegen rimpels, op de T-zone een reinigend masker tegen glimmen en op de wangen eentje die sterk hydrateert.

Baking: 
Baking is contouren 2.0. Nu klinkt het misschien alsof je make-up letterlijk in een pannetje op het vuur moet, maar het gaat hier om een contouring techniek met losse poeder waarbij je eigen lichaamstemperatuur wordt gebruikt om je basismake-up mooi egaal met de huid te laten versmelten en te fixeren. Een truc die vooral in de theater – en dragscene wordt gebruikt en een absolute topper voor under eye concealen.

Over-Lining:
Wederom een hype vanuit de Kardashian-clan, dit keer van Kylie Jenner. We weten inmiddels dat haar volle lippen niet alleen make-up trucage is, maar toch willen we allemaal haar look. Zoals de naam ‘over-lining’ al aangeeft gaat het hier om het omlijnen van de lippen, net buiten de natuurlijke liplijn, me een nude liner. Daarna vul je met dezelfde liner de rest van je lippen in.

“Strobing, contouring, baking… het zijn geen nieuwe fenomenen. Het zijn backstage technieken die al jaren door make-up artists worden toegepast, alleen hebben ze nu de weg naar de massa gevonden” Will Malherbe, Pro Make-up Artist bij Smashbox

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën