Iris Poldervaart

Beauty Hot Shot: zomer nagellak

29 juli 2015

The Color verwent je iedere maand met een oogstrelende ‘Beauty Hot Shot’, waarbij fotograaf Kyla Elaine de mooiste beauty producten van het moment op een bijzondere manier in de spotlight zet. Juli = zomer nagellak.

The Chair summer nails_Kayla Elaine 

“Kyla’s werk is heel conceptueel, het beeld is clean, de lijnen en de plaatsing van het product maken het heel grafisch” – Managing Editor – Iris Poldervaart

The Chair x Kyla Elaine summer nails 2015_2

Producten (v.l.n.r.):

– Givenchy Le Vernis in Jaune Expression (€ 23,95)
– Dior Vernis in Sundown (€ 26)
– Anny in Sky walker (€ 9,95), verkrijgbaar bij Douglas
– Chanel Le Vernis in Precious Beige (€ 23,50)
– Essie in Chilatto (€ 9,99)
– O.P.I Nail Lacquer in In the sport-light pink (€ 14,25)


Wie is Kyla Elaine?

Kyla Elaine is 31 jaar en komt oorspronkelijk uit Calgary, Canada. Haar werk als project manager bij een agency bracht haar naar Amsterdam. Toen ze van baan wisselde en als producer bij Tommy Hilfiger terecht kwam werd haar oeroude passie voor fotografie weer aangewakkerd en besloot ze zich om te scholen. Inmiddels werkt dit creatieve oog twee jaar full time als fotograaf.

Q: Wat vind je zo fascinerend aan fotografie

Fotografie leert me om anders naar dingen te kijken. In plaats van een parfumfles gewoon te zien als een verpakking voor vloeistof, kijk ik meer naar de manier waarop de flacon met het licht speelt. Of hoe het toevoegen van bepaalde props er een extra luxe – of juist heel bevreemdend – gevoel aan kan geven. Ik probeer het op een manier te fotograferen die nog niet eerder is bedacht. Het motiveert me om me elke dag te vernieuwen.

Q: Wie zijn je grote voorbeelden?

Irving Penn, Helmut Newton en Erwin Frotin

Q: Wat vind je zo leuk aan beauty productfotografie?

Ik ben best een control freak. I houd er van om dingen precies zo neer te kunnen zetten zoals in mijn hoofd en van hoe de vormen en texturen van beauty producten zich vertalen naar een foto.

Q: Waar haal je inspiratie uit?

Licht. Het in staat zijn om het in een studio zo te manipuleren dat het precies doet wat ik als beeld voor ogen had geeft zo’n machtig gevoel.

Q: Wat betekent beauty voor jou?

Kracht, zelfvertrouwen en vastberadenheid.

Q: Wat zijn je favoriete beauty producten?

Mijn wimperkruller, blush van NARS en M.A.C’s Woodwink eyeshadow.

Q: Wie of wat zou je nog eens heel graag willen fotograferen?

Tot nu toe fotografeer ik dingen op vrij kleine schaal (enkele dingen of kleine producten). Ik zou heel graag iets gigantisch groots doen, op een super grote set met ladingen props.

Beeld: Special Collaboration Kyla Elaine for The Chair

Categorieën