Kyla Elaine

Beauty hot shot: colorful spring make-up

10 maart 2017

The Color verwent je elke maand met een oogstrelende BEAUTY HOT SHOT, waarbij fotograaf Kyla Elaine de mooiste beauty producten van het moment op een bijzondere manier in de spotlight zet. Deze maand legt ze samen met stills stylist Doru Loboka op bijzondere wijze de mooiste kleurrijke spring make-up vast.

 

Afbeelding 1:

OPI Fiji Collectie, Yves Saint Laurent La Laque Couture, Art Deco Hypnotic Blosson Art Couture Nail Lacquer, Dior New Look Summer 2017 Vernis.

 Afbeelding 2:

Art Deco Hypnotic Blossom Mat Lip Powder, The Body Shop Matte Lipstick, The Body Shop Matte Lip Liquid, Dior Rouge Gradiant Lip Shadow Duo, Dior  Addict Lip Sugar Scrub, Douglas The Soft Pastels Lipstick.

Afbeelding 3: 

Art Deco Hyptonic Blossom Blush, Yves Saint Laurent Couture Palette, Dior Colour Gradation Eyeshadow Palette.

 


Q&A met Doru Loboka

The Chair Beauty Hot shot beauty oils doru loboka

Duro Loboka werd geboren in Soedan. Toen ze 2 jaar oud was kwam ze samen met haar ouders als vluchteling naar Nederland. Inmiddels ben is 27 jaar en woont ze al 25 jaar in Utrecht. Ze is student mediamarketing aan de Hogeschool van Amsterdam.

Q: Hoe ben je begonnen als stills stylist?

“Ik wist altijd al wel dat ik iets creatiefs wilde doen, maar ik wist niet zo goed wat dat dan zou zijn. Ik liep een paar jaar geleden stage in New York bij G-Star. Kwam terug naar Nederland en kreeg de kans om 2,5 jaar als freelance stylist op het hoofdkantoor te werken. Daar kwam ik een beetje in aanraking met stills. Maar het was niet toen ik kwam te werken in een studio met fotografen die gespecialiseerd zijn in stills. Om heel eerlijk te zijn, begonnen ik stills pas vorig echt serieus te nemen. Ik wil meer weten of materialen, kleur, compositie, vouwtechnieken, licht etc. Daarvoor werk ik veel met Kyla Elaine en Janneke Kroon.”

Q: Wat vind je zo fascinerend aan fotografie en styling?

“Met stills kun je zoveel meer creatief zijn dan met fashion styling. Als men schiet met een model, dan neemt het model poses aan. Dan is er nog het haar, make-up, een bepaalde setting, de kleding krijgt daardoor al heel snel vorm. Met stills begin je vanaf scratch, je hebt een product en door middel van kleur, licht, compositie kun je het vorm geven. Het kan heel statisch worden, of er kan juist heel veel beweging in zitten, het kan een storyline hebben. En dan is er nog de controle, stills zijn heel controleerbaar. Je kunt het volledig manipuleren naar je eigen visie/perspectief. Dat is heel leuk en spannend, maar ook heel lastig. Licht, compositie en kleurgebruik daar zijn 1001 manieren voor.”

Q: Wie zijn je iconen?

“Carl Kleiner, Sarah Parker Creative, Scheltens & Abbenes en Carrie Louis.”

Q: Waarom heb je je gespecialiseerd in stills?

“Ik vind het heel fijn om creatief en conceptueel bezig te zijn. Ik heb er gevoel voor, het geeft me heel veel energie. Met elke shoot die ik doe probeer ik mezelf uit te dagen, er is zoveel dat mogelijk is. Ik kan soms heel perfectionistisch zijn, stills zijn daarvoor echt perfect. Details zijn zo belangrijk, ze maken een serie compleet. Daarnaast geef je de kijker heel veel ruimte om het beeld zelf te interpreteren. In Scandinavische landen, Londen en Parijs zijn stills niet weg te denken. In Nederland valt er nog veel te winnen op dit gebied.”

Q: Waar haal jij inspiratie uit?

“Kleur, het kan zoveel vertellen over emoties. Je kunt er een verhaal mee vertellen.”

Q: Wat betekent beauty voor jou?

“Authenticiteit, van jezelf houden, in je kracht staan”

Q: Wat zijn je favoriete beauty producten?

“Liza Witte – Timber Body Oil. Ik vind het heerlijk ruiken, ik gebruik het o.a. als serum voor het gelaat. Rauwe shea boter gemixt met argan olie. Dit houdt mijn huid heel soepel en zacht. Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. Een dikke cream dat ik gebruik om mijn haar mee te twisten.”

Q: Wat zou je graag nog eens willen stileren? 

“Het zijn er te veel om op te noemen. Maar het lijkt me mooi een etalage te stileren voor bijvoorbeeld een Selfridges of een Barneys. Of een set bouwen voor een fashionshow.”

Klik hier voor een Q&A met Kyla Elaine.

Categorieën