Iris Poldervaart

De 10 beauty fouten die je maakt op je trouwdag

5 april 2016

Beauty blunders maken we allemaal wel eens, maar liever niet op één van de belangrijkste dagen van ons leven. We willen tenslotte graag zonder schaamte naar onze trouwfoto’s kunnen kijken. Is het voor jou binnenkort ook the big day? Zorg dat dat je deze 10 beauty fouten in ieder geval niet maakt.

1.Foundation met SPF gebruiken

Hoewel we normaal gesproken het gebruik van producten met zonnebescherming volop aanmoedigen, is je trouwdag de dag om hier vanaf te wijken. De reden: SPF foundation bevat vaak mineralen die ervoor zorgen dat er op foto’s die met flits genomen zijn een spookachtige witte waas over je gezicht ligt.

2. Lipgloss dragen

Niet alleen zal lipgloss sneller van je lippen verdwenen zijn dan je “ja, ik wil” kan zeggen, de textuur van een gloss maakt hem totaal ongeschikt voor zo’n beetje alles wat je op je trouwdag zal doen. Zo zullen je haar én je sluier aan je lippen plakken en de bruidegom zal niet weten hoe snel hij zijn mond af moet vegen nadat je hem gezoend hebt.

3. Een last minute spray tan nemen

Spray tans hebben vaak een paar dagen nodig om te ‘setten’ en net iets natuurlijker te worden. Het laatste wat je wil is er op je trouwdag uitzien als Oompa Loompa.

4. Geen emergency kit bij je hebben

Hoe goed je make-up ook gedaan is (en hoeveel setting spay je ook gebruikt), een emergency kit is zeker geen overbodige luxe. Zelfs de meest heavy duty make-up zal een dag vol met eten, huilen en dansen niet zonder problemen overleven. Absolute must packs zijn sowieso mascara, blotting paper en de lipstick die je die dag op hebt.

5. Meegaan in trends

Geef toe, ook jij hebt je moeder wel eens uitgelachen om het belachelijke kapsel dat ze tijdens haar bruiloft had. En hoe hard je ook lacht, dat kan ook jou overkomen. Niemand wil over 10 jaar haar trouwfoto’s bekijken en cringen bij het zien van de gedateerde beauty trends. Hou je haar en make-up dus neutraal en tijdloos.

6. Geen waterproof make-up gebruiken

Als er één dag is die vraagt om waterproof make-up is het wel je trouwdag. Met een beetje geluk zal je geen last hebben van regen, maar die tranen komen sowieso.

7. Uit je comfort zone stappen

Niks mis met een beauty experiment op z’n tijd, maar dit is niet het moment. Dit geldt zowel voor je haar als je make-up. Een verkeerde lipstick of oogschaduw is misschien minder permanent dan een ongelukkig geknipt kapsel, de onzekerheid die je voelt wanneer je het idee hebt dat je een foute kleur op je lippen hebt zal zeker aan je gezicht af te lezen zijn. En dat terwijl een goede dosis zelfvertrouwen onmisbaar is op je trouwdag.

8. Teveel highlighter gebruiken

Strobing is hot, maar een dag waarop je de hele dag door gefotografeerd wordt is niet de ideale dag om los te gaan met highlighter. Vergeet die gezonde glow, jij zal er op je trouwfoto’s uitzien als een shiny, sweaty mess. Niet wat je in gedachten had.

9. Je huidverzorging veranderen

Het is logisch dat je er extra goed uit wilt zien tijdens je bruiloft, maar wanneer je een week van tevoren opeens aan de slag gaat met een offensief aan peelings, scrubs en crèmes zal je huid daar niet per se vrolijker van worden. Dikke kans dat je gezicht zo rood en geïrriteerd is dat je niet eens achter je sluier vandaan durft te komen.

10. Je jurk niet beschermen

Je trouwdag is sowieso spannend, maar het meest zenuwslopende moment is misschien wel wanneer je je trouwjurk over je hoofd heen aan moet trekken nadat je make-up gedaan is. Alleen al de gedachte aan foundationvlekken op een witte jurk is genoeg om ons koude rillingen te bezorgen. We zeggen het niet vaak, maar het is nu toch een echt welgemeend advies: trek even een zak over je hoofd. Om ervoor te zorgen dat je make-up niet afgeeft aan je jurk bedoelen we dus, niet omdat er iets mis zou zijn met je gezicht.

The Chair beauty fouten trouwdag

Tekst: Anna van der Griend