Iris Poldervaart

7 onmisbare beauty apps voor beauty addicts

2 september 2015

Wij bij The Chair zijn onafscheidelijk van onze smartphones. Hoe kan het ook anders, als je ziet wat we tegenwoordig allemaal met onze telefoons doen? Van foto’s bewerken tot muziek luisteren, vakanties boeken tot online shoppen, tegenwoordig is echt overal een app voor. Op de telefoons van echte beautyliefhebbers -we kijken even in de spiegel- mogen beauty apps dan ook niet ontbreken. Dit zijn de 7 beste apps voor beauty addicts.

Beautylish

We houden van Pinterest en we houden van beauty. We zijn dan ook groot fan van Beautylish, een app die wel wat weg heeft van Pinterest, maar dan puur gericht op beauty. Met Beautylish browse je makkelijk door tutorials, reviews van nieuwe producten en tips van beautyexperts. Eindeloos veel inspiratie dus!

ModiFace

Als jij graag experimenteert met nieuwe looks, maar voordat je investeert in een nieuwe statement lipstick of gewaagde haarkleur wel graag een idee hebt waar je aan begint, dan is ModiFace dé beauty app voor jou. Met behulp van gezichtsherkenningtechnologie geeft ModiFace je een idee hoe je eruit zal zien met de look van jouw keuze. Je kunt zelfs haarkleuren en make-up looks van je favoriete celebrities uitproberen. Misschien loop jij binnenkort ook wel rond met de korte do van Miley Cyrus?

 

Think Dirty

Je gebruikt je favoriete beautyproducten elke dag, maar weet je eigenlijk wel wat je op je gezicht smeert? De Think Dirty app zoekt het voor je uit. Wanneer je de barcode van een product zoals foundation, mascara of lipgloss scant vertelt de app je precies welke ingrediënten de producten bevatten op een manier die begrijpelijk is voor zelfs de grootste make-up rookie. Geen dirty ingrediënten op jouw gezicht dus. Think dirty, shop clean!

 

Pretty in my Pocket

Toen je in de winkel die lipstick op je arm swatchte leek hij zo perfect, maar na het eerste kopje koffie kom je erachter dat hij binnen no time van je lippen verdwenen is om vervolgens alleen een raar, liplinerachtig randje achter te laten. Klinkt bekend? Met Pretty in my Pocket heb je in één app eindeloos veel uitgebreide reviews van beautyliefhebbers van over de hele wereld bij de hand. Een shampoo die niet doet wat hij belooft of een toch niet zo waterproof eyeliner? Jij trapt er niet meer in!

 

Stash

Kost het jou ook wel eens moeite om te onthouden welke producten je in je uitgebreide beautycollectie hebt? Met Stash hoef je er nooit meer zelf over na te denken. Deze app houdt precies bij wanneer je een product gekocht hebt, hoeveel je er van gebruikt en stuurt je een reminder wanneer het bijna op is, zodat je nooit meer zonder komt te zitten. Vlak voor een date merken dat er niets meer uit je flesje foundation komt is verleden tijd met Stash.

 

SkinBetter

Selfies nemen was nog nooit zo nuttig: SkinBetter analyseert jouw selfies en stelt zo een uitgebreid huidprofiel voor je op. Aan de hand hiervan geeft de app je aanbevelingen voor de beste producten die in jouw skincareroutine passen. Een betere huid met het nemen van een selfie dus. No dermatologist required!

 

Visada

Waar SkinBetter zich focust op je huid, gaat Visada nog een stapje verder. Deze app vertelt je op basis van je selfies wie jouw celebrity dubbelgangers zijn, wat jouw gezichtsstructuur is en welke producten en kleuren jouw geweldig zullen staan. Elke dag persoonlijk beautyadvies zonder dat je er de deur voor uit hoeft!

 

 

Tekst: Anna van der Griend

 

Categorieën