Iris Poldervaart

How to: 60s eyeliner make-up look

12 mei 2016

Learn it from the expert! The Chair’s professional make-up artist Maico Kemper laat je in deze super simpele step-by-step precies zien hoe je zelf deze coole look met 60s eyeliner maakt.

Als je aan 60s make-up denkt, denk je ongetwijfeld aan dik aangezette wimpers en opvallende eyeliner. En laat deze look dit voorjaar nou net helemaal en vogue zijn, met dank aan designers en merken als Jeremy Scott, Louis Vuitton en Marni, die modellen met grafische eyeliner en poppenwimpers de catwalk opstuurden. In deze masterclass laat Maico je zien hoe je de sexy 60′ eyeliner trend eigen maakt.

Stap 1: borstel de wenkbrauwen omhoog met een transparante wenkbrauwgel. Dit zorgt voor een coole, moderne uitstraling. Ik gebruik hiervoor MAC Brow Set in Clear (€16,50).

Stap 2: Voordat je de eyeliner aanbrengt, is het belangrijk om op je oogleden een goede basis aan te brengen zodat alles wat je hierna aanbrengt goed op zijn plek blijft zitten. Ik gebruik de Urban Decay Primer Potion (€26,90).

Stap 3: Breng vervolgens op het hele ooglid, tot aan de arcadeboog, een huidkleurige oogschaduw aan. Bij Julia gebruikte ik de MAC Paint Pot in Painterly (€20), maar als jouw huid een warmere ondertoon heeft kun je ook een iets meer gele oogschaduw gebruiken zoals de MAC Paint Pot in Soft Ochre.

Stap 4: Gebruik een dun, angled eyelinerkwastje om met een gel eyeliner een lijntje vanuit de buitenste ooghoek schuin naar boven te zetten, en trek deze vanaf het bovenste punt terug naar beneden zodat het lijntje doorloopt tot ongeveer de helft van het ooglid. Ik gebruik hiervoor mijn all-time favorites: de Bobbi Brown Gel Eyeliner in Black Ink (€24,50) en de Bobbi Brown Ultra Fine Eye Liner Brush (€27).

Stap 5: Een echte 60’s look is niet compleet zonder goed aangezette wimpers. Breng daarom een zwarte mascara aan op je bovenste én onderste wimpers. De Diorshow Iconic Overcurl in Over Noir (€35,50) geeft je dankzij de gebogen borstel prachtig gekrulde wimpers.

Stap 6: Om deze stoere look toch een beetje een lieve uitstraling te geven breng je op de appeltjes van de wangen een lichtroze blush aan. De blush die ik bij Julia gebruikt heb is de MAC Mineralize Blush in Dainty (€24,50), een gebakken blush die niet alleen zorgt voor kleur, maar ook voor een zachte parelmoerglans op de wangen.

Stap 7: Maak de look af met een naturelle lipkleur. Ik koos voor de Burberry Beauty Lip Velvet Lipstick in Nude Apricot (€34), een nude peachy tintje. Als finishing touch breng je in het midden van de lip een gouden highlight aan. Ik gebruikte de Yves Saint Laurent Blush Radiance in Radiance 4 (€31,50) en depte deze met mijn vinger zacht over de lipstick heen voor een subtiel effect.

 

Benieuwd hoe je het kapsel van Julia zelf namaakt? Bekijk onze 60’s babe tutorial!

 

Beeld: Michelle Duijn
Haar: Shahram Hosseinpour @ The Chair
Make-up: Maico Kemper @ The Chair
Model: Julia @ A&P Models