Iris Poldervaart

6 manieren om je beauty routine op te vrolijken in 2017

11 januari 2017

Soms nemen we onze beauty producten zo serieus (heb ik lipstick op mijn tand? Zit mijn eyeliner wel recht?) dat we vergeten dat make-up vooral leuk hoort te zijn. Dit voorjaar gaan we het helemaal anders doen. Ja, het vergt wat lef om je vertrouwde beauty routine om te gooien, maar wij weten zeker dat het het waard is. Geen perfecte lijnen en ingetogen kleuren; met deze 6 manieren brengen we de fun terug in beauty.

  1. De stained lip

Lip and cheek stains zijn niets nieuws, maar niet eerder waren ze zo populair als deze lente. Dat blijkt ook uit de make-up collecties van de grote merken, waarin we steeds meer producten zien die je helpen bij het creëren van de perfecte blurry lip. Zo komt Dior dit voorjaar met een Gradiant Lip Shadow Duo poederstift en ook Lancôme brengt een cushion lipproduct uit, de Parisian Lips Le Stylo. Het devies: slordig mag! Geen strakke lijnen en gepigmenteerde kleuren, maar zachte tinten en een natuurlijke look.

  1. De gekleurde mascara

Gekleurde mascara werd vorig jaar al opgenomen in de collecties van alle grote beautymerken (van Yves Saint Laurent tot Etos en van Kiko tot H&M), en de trend zet voorlopig nog wel even door. Als het aan ons ligt gaan we groene, blauwe en paarse wimpers dit jaar nóg meer terugzien in het straatbeeld.

  1. De opvallende oogschaduw

Niks mis met een klassieke nude oogschaduw (Urban Decay wijdt er tenslotte niet voor niets palette na palette aan), maar het kan zoveel interessanter, al is het maar ter afwisseling. Niet alleen de kleuren (blauw, rood, paars), maar ook de plaatsing van de oogschaduw mag opvallend. Op de catwalks zagen we felle tinten oogmake-up niet alleen op de oogleden maar ook erboven, in de arcadeboog en net onder het wenkbrauwbot.

  1. De all over blush

We vertelden je al eerder over draping: contouren met blush voor een natuurlijker effect. En aangezien wij in de kracht van herhaling geloven, zeggen we het nog maar eens: Deze lente gaan we flink los met blush. En niet alleen op onze wangen; van je jukbeenderen tot je slapen, alles mag meedoen met dit feestje.

  1. De flower face

Een interessante look die we niet bij één, maar twee shows zagen tijdens de spring/summer 2017 Fashion Weeks. Zowel bij Preen als bij Rosie Assoulin verschenen de modellen met gedroogde bloemblaadjes op hun gezicht. Klinkt vrij belachelijk, maar werkt in de praktijk verrassend goed – echt. Voor een feeëriek effect hou je het klein; beplak niet je hele gezicht met bloemen, maar kies één plek (bijvoorbeeld je jukbeenderen of mond) en ga voor kleine bloemblaadjes in dezelfde kleurschakering. Misschien net iets te opvallende voor je dagelijkse beauty routine, maar zeker niet verkeerd voor een feestje of een festival.

  1. De twee-kleurige lip

Noem het een first world problem (of misschien is het een beauty junkie problem) maar wanneer je zoveel lipsticks hebt dat één kleur kiezen elke ochtend weer een struggle is, is het tijd voor een oplossing – en nee, dat is dus niet ‘minder lipsticks kopen’. Die oplossing zagen we bij Cushnie et Ochs, waar M.A.C de make-up verzorgde: verschillende kleuren op de onder- en bovenlip. Het enige nadeel aan de twee-kleurige-lip is dat je niet teveel met je lippen over elkaar kunt wrijven, maar verder is deze look wat ons betreft een volledige win.

Hoe ga jij jouw beauty routine op vrolijken dit voorjaar?

 

Categorieën