Emma Wagenaar

5 Fav’s: waterproof mascara

30 juli 2015

The Chair deelt elke twee weken haar top 5 favoriete producten. Deze keer: waterproof mascara. Poolparty of tropische storm (we wonen immers in Nederland); met deze toppers houd je je wimpers smudge-proof.

Iedere zomer krijgen we er wel mee te maken; van die uitgelopen zwarte mascara die na het uitlopen in ene wel hardnekkig besluit te blijven zitten. Het is één van onze grootste beautyfrustraties. Maar tegelijkertijd is hij ook redelijk eenvoudig op te lossen met een waterproof mascara. De tijden dat waterproof mascara altijd een klonterig resultaat geeft zijn echt wel voorbij, mits je de juiste kiest natuurlijk.

The Chair’s 5 favoriete waterproof mascara’s:

  1. Chanel Le Volume Waterproof (€ 32,95): deze mascara grijpt zich goed vast aan de gehele wimper, waardoor je wimpers direct een mooie lift krijgen. De finish is glanzend en zacht.
  2. Givenchy Phenomen’Eyes Waterproof Mascara (€ 31,95): de ronde kop op de borstel zorgt ervoor dat je zelfs bij de kleinste haartjes komt, of bijvoorbeeld alleen de puntjes van een flirty kleur kunt voorzien.
  3. Lancôme Cils Tint (€ 32): officieel geen echte mascara, maar deze semipermanente wimperverf geeft ook echt meer body aan je wimpers. Ideaal als je slecht tegen waterproof mascara kunt.
  4. Bobbi Brown No Smudge Mascara (€ 28): een van de weinige waterproof mascara’s waarbij je gedurende de dag nog weer laagjes aan kunt brengen zonder dat het enorm gaat plakken en klonteren.
  5. M.A.C Haute & Naughty Waterproof Lash (€ 23,50): sublieme 2-in-1 mascara met een borstel voor meer definitie en één voor meer volume. Samen geven ze een extra dramatische oogopslag met een velvet finish.

mascara

Waterproof, hoe zit dat?

Het geheim van waterproof mascara zit hem in het ingrediënt dimethicone copolyol. Dit is een silicone op basis van olie. Hierdoor is deze waterafstotend en geeft het glans aan producten. Een reden waarom je dit ingrediënt ook veel tegenkomt in shampoos en conditioners. Als dimethisone copolyol in contact komt met water of vocht, rolt dit er gewoon af waardoor de (mascara)laag gewoon helemaal intact blijft zitten.

Lees hier hoe je ook de rest van je make-up smeltproof houdt.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën