Emma Wagenaar

5 Fav’s: CC Cream

16 augustus 2015

The Chair deelt elke twee weken haar top 5 favoriete producten. Deze keer: de CC Cream.

De zomer kan – behalve een mooi bronzen kleurtje – zo zijn sporen nalaten op je huid. Denk aan pigmentvlekken, droogtelijntjes en roodheid. En er is een wonderproduct wat dat allemaal voor je aanpakt, namelijk de CC Cream. Een hybride van hydraterende dagcrème, foundation, SPF en colour corrector.

The Chair’s 5 favoriete CC’s:

  1. Giorgio Armani Beauty Luminessence CC SPF35 (€ 45, via de Bijenkorf): deze fantastische glow-booster pakt tekenen van vermoeidheid en een doffe teint direct en langdurig aan.
  2. Chanel CC Cream Complete Correction SPF50 (€ 62): valt vooral op vanwege de hoge SPF die er in zit, de super fijne uitsmeerbare textuur en goede dekking.
  3. Olaz Regenerist CC Complexion Corrector SPF15 (€ 32,99): voorzien van dezelfde anti-age benefits als Olaz’s alom geprezen Regenerist verzorgingslijn.
  4. Smashbox Camera Ready CC Cream SPF30 (€ 35): houdt de olieproductie van je huid in toom en geeft goede dekking. Een echte oily skin saver.
  5. Dr Brandt CC Glow with Ruby Crystal (€ 39,95, via Douglas): pakt hyperpigmentatie aan en maakt dankzij zijn smoothing eigenschappen ook de primer overbodig.

CC cream

CC of BB?
Waar de BB staat voor Blemish Balm, betekent CC Colour Correction (of Colour Control / Complexion Corrector). Net als de BB zorgt de CC voor hydratatie van de huid, UV-bescherming en een lichte dekking, maar dan met een colour correcting technologie die de huid extra egaliseert. De ene CC Cream is alleen de andere niet; sommigen zijn niet veel meer dan een tinted moisturizer. Maar er zijn formules die de huid wel degelijk van een flawless teint voorzien en soms zelfs ook nog de signs of aging aanpakken, zoals de vijf hierboven.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën