Iris Poldervaart

4 simpele anti-aging hacks waar dermatologen bij zweren

24 maart 2017

Om onze huid mooi, jong en gezond te houden willen we nog wel eens gekke dingen doen. Om nog maar te zwijgen over de bedragen die we neertellen in de hoop een wondermiddel te vinden. Helaas zijn sommige van deze trucjes en smeersels in het beste geval een verspilling van tijd en geld, en in het slechtste geval ronduit pijnlijk of zelfs gevaarlijk. Gelukkig zijn er ook dingen waar de experts wél achter staan. En het mooiste is: die trucjes zijn helemaal niet ingewikkeld – integendeel. Om jou in de toekomst miskopen (en mislukte experimenten) te besparen, verzamelden we de 4 super simpele anti-aging hacks waar dermatologen bij zweren.

Geloof de hype: double cleansing

Als het goed is maak je je gezicht elke ochtend en avond al schoon (shame on you als je dit nog niet doet). Maar voor het beste resultaat gebruik je hiervoor niet één, maar twee reinigende producten. Double cleansing is een hit in de beautywereld, en ook degenen die er verstand van hebben staan hier volledig achter. Double cleansing kan de huid namelijk helpen met het behoud van collageen. Gebruik eerst een reiniger op oliebasis. Producten op oliebasis verwijderen make-up gemakkelijker dan producten op waterbasis, wat er voor zorgt dat je minder hard over je gezicht wrijft – iets wat je huid behoorlijk kan irriteren en zelfs beschadigen. Ga hier vervolgens overheen met een milde lotion reiniger om de laatste make-up- en olieresten te verwijderen.

Toner is NIET overrated

Het klinkt misschien wat onzinnig om na het reinigen nóg een stap aan je huidverzorging toe te voegen, maar geloof ons: een goede toner is het waard. Hoewel de varianten van ‘vroeger’ behoorlijk agressief konden zijn, zijn de toners van nu vaak juist verzorgend en kalmerend voor de huid dankzij ingrediënten als glycerine. Daarnaast kun je een toner gebruiken om je huid te ‘preppen’ voor de producten die je hierna gaat aanbrengen, zoals serums, moisturizers en maskers.

Gebruik al-tijd zonbescherming

Nee, we overdrijven niet. Er zijn nog steeds veel te veel mensen die denken dat een product met UV bescherming alleen nodig is op ‘mooie’ dagen; dagen die je grotendeels doorbrengt (of door zou brengen, als je geen andere verplichtingen had) aan het strand, in het park, of op het terras. Maar ook op de dagen die je niet direct zou bestempelen als “zonnig” kan een onbeschermde huid flink veel schade oplopen. We willen alle desastreuze gevolgen van zonbeschadiging niet nóg eens opnoemen, dus onthoud maar gewoon: mensen die elke dag een beschermend product gebruiken hebben 24% minder zichtbare tekenen van huidveroudering.

En daarmee ben je er nog niet. Hoewel het misschien voelt alsof je wel genoeg op je huid het na het aanbrengen van zonnebrandcrème, is het verstandig om je SPF ‘in te sluiten’ met een crème of serum dat antioxidanten bevat. Hiermee neutraliseer je vrije radicalen uit zonlicht en luchtvervuiling, die anders toch nog door je zonnebrandcrème heen kunnen dringen en zo voor pigmentvlekken en vermindering van collageen kunnen zorgen. Ga bijvoorbeeld voor producten die vitamine E of groene thee bevatten, bekende skincare faves.

Help je bloedsomloop op gang

Als je dacht dat alleen je figuur (en je conditie) baat heeft bij een goede workout, dan hebben we een verrassing voor je, want ook je huid wordt er heel blij van. En nog beter: je huid heeft al genoeg aan een half uurtje high intensity interval training. Hiermee breng je je bloedsomloop namelijk goed op gang, wat ervoor zorgt dat er meer zuurstof naar het huidoppervlak gebracht wordt. En dat is niet het enige. Sporten kan helpen met het verminderen van stress, wat de kwaliteit van je huid óók weer aanzienlijk kan verbeteren. Win, win, win… Let er wel even op dat je geen make-up draagt tijdens het sporten, want dat is dan weer níet heel bevorderlijk voor je huid. Tenzij je voor speciale athleisure beauty producten gaat natuurlijk.

Wat zijn jouw ultieme anti-aging hacks?

 

Categorieën