Emma Wagenaar

3 minutes with: beauty It-girl Irene Kim

23 juli 2015

Model, presentatrice, social media-ster en beauty geek Irene Kim (@IreneIsGood) is Estée Lauder’s nieuwe Global Beauty Contributor. De Zuid-Koreaanse host haar eigen fashion show K-Style en scoort met haar unieke stijl, rainbow hair en inspirerende make-up tutorials de ene YouTube-hit naar de andere. The Chair kreeg een exclusief mini-interview met deze invloedrijke beauty It-girl.

In de zee aan streetstyle-sterren is Irene Kim een opvallende verschijning. En niet alleen vanwege haar regenboog gekleurde haar. Haar zonnige persoonlijkheid en altijd aanwezige vrolijkheid – of het nu bij het maken van beauty tutorials is of bij fun behind-the-scenes filmpjes van mode shows – helpen ook. Vraag het maar aan haar 500.000 @IreneIsGood Instragram en YouTube fans.

En dat ze goed IS bewijst het feit dat model en tv-persoonlijkheid Irene zich heeft verenigd met Estée Lauder als Global Beauty Contributor. “Het is nog steeds onwerkelijk, maar ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van de Estée Lauder-familie”, roept ze uit. “Ik werd bij een feestje in Los Angeles net aan Kendall Jenner geïntroduceerd toen mijn agent het nieuws als verrassing bekend maakte. Mijn mond viel open!”

Niet geheel een verrassing natuurlijk dat Irene al fan was van het merk. “Mijn moeder liet me voor het eerst kennis maken met het beroemde Advanced Night Repair serum”, bekend ze. “En sindsdien gebruik ik het altijd. Daarnaast is Modern Muse mijn lijfgeur; heerlijk subtiel. Love it!” Over haar signature kapsel – nu in een prachtige lila-tint – zegt ze: “Twee jaar geleden kleurde ik de punten van mijn haar voor het eerst blauw, omdat ik mijn zwarte haar zat was. Mensen zeiden dat het me niet meer werk op zou leveren aangezien het voor Aziatische meisjes niet normaal is om gekleurd haar te hebben! Maar nu is het een onlosmakelijke onderdeel van mijn identiteit. Mijn rainbow hair heeft zeker invloed op mijn stijl en make-up, maar het bepaalt niet wie ik ben.”

Deze positieve en krachtige houding staat haar goed. Als onderdeel van een immer groeiende global beauty community heeft ze voor haar mede beauty-enthousiastelingen een even zo krachtige boodschap: “Beauty staat tegenwoordig voor wat jij er mee doet. Social media heeft ervoor gezorgd dat het bij beauty draait om individualiteit en ontdekken wat voor jou het beste werkt”, zegt ze aanmoedigend. Als je dus ooit een muur aan fotografen het hoofd moet bieden of een selfie maakt met een idool, kun je maar beter Irene’s advies opvolgen en er gewoon lol in hebben: “Ik maak graag gewoon plezier met de fotografen buiten bij de shows. Ik ben gewoon blij en vereerd dat ze me willen fotograferen. Hoe meer lol je hebt, hoe beter de foto’s!” Een goede tip voor je gehele leven.

Q: Wat is jouw definitie van beauty. Wanneer begon je fascinatie ervoor?

Beauty staat voor zelfvertrouwen en hoe je je zelf presenteert. Het gaat om het vinden van iets waar je van houdt en het daarna eigen maken. Mijn liefde voor beauty begon eigenlijk al toen ik 4 jaar oud was en ik besloot om mijn pony zelf te knippen. In die tijd speelde ik ook altijd met de lipstick-la van mijn oma. Ze had de mooiste kleuren.

Q: Wie was je eerste beauty crush?

De Spice Girls!

Q: Wie zijn nu je beauty-iconen?

Ik ben groot fan van Charlotte Gainsbourg. Ze heeft zo’n relaxte uitstraling en het lijkt alsof ze er weinig voor hoeft te doen. Make-up wise blijft Kate Moss altijd mijn grote favoriet. Van haar iconische cat eye tot een sexy rode lip; zij draagt alles met klasse.

Q: Hoe ziet je day-to-day routine er uit? Een goede huid vind je vooral erg belangrijk, toch?

Mijn huid vind ik heel belangrijk, want hij is erg gevoelig. Ik ben dus altijd op zoek naar fijne soothing en herstellende producten. Toch houd ik mijn skincare routine graag simpel, want met te veel laagjes kan mijn huid niet ademen. Ik houd het op 5 stappen: reiniging, toner, essence, moisturizer en sun-block. ’s Morgens was ik mijn gezicht met alleen water in plaats van een cleanser.

Q: En je make-up?

Ik speel graag met mijn make-uplooks, maar mijn alledaagse look is vrij naturel met een healthy glowing huid, mascara en een lip tint. Voor speciale gelegenheden ga ik voor een cat eye of een felgekleurde lipstick.

Q: Je bent voortdurend aan het reizen, zoals bijvoorbeeld voor Fashion Week; wat zijn je must-haves voor in het vliegtuig?

Een face mist, oogcrème, moisturizer en een oogmasker!

Q: Koreaanse beautyproducten zijn super hot. Wat is jouw favoriet?

Ik houd onwijs van de lip tints, BB creams en folie maskers. Er zijn zo veel producten dat ik elke week wel een nieuwe probeer!

Q: En natuurlijk willen we weten wie je favoriete K-Pop artiesten zijn? (K-Pop is een afkorting voor Koreaanse popmuziek)

Op het moment is Sistar mijn favoriet; één van de hotste meidengroepen in Korea van nu! Hun stijl, make-up, dans en muziek staan altijd bovenaan de ranglijsten. En natuurlijk ook mijn vrienden uit de bizz, zoals Amber van f(X) en de leden van Miss A en SNSD (Girls’ Generation). Koreaanse hip-hop en R&B is op het moment ook heel erg hot en heeft heel veel getalenteerde muziekkanten.

Q: Als laatste: als je een selfie met iemand zou mogen maken die je nog niet hebt ontmoet, wie zou het dan zijn en waarom?

Karl Lagerfeld! Hij is te gek.

Tekst: Emma Wagenaar

Beeld: Estée Lauder, YouTube

Categorieën