Iris Poldervaart

Dit zijn de 11 beste lip liner tips van de pro’s

11 januari 2017

Stel je eens voor dat je de rest van je leven nog maar drie beautyproducten mag gebruiken. Staat lip liner dan bovenaan je lijstje? Grote kans dat lippotlood niet eens je top 5 of zelfs top 10 haalt. Toch kan lip liner hartstikke handig zijn, mits je weet wat je er mee kunt. Een duidelijk zichtbaar lijntje is een absolute no go en ook extreem overlijnde lippen à la Kylie Jenner zijn wat ons betreft geen succes. Hoe je lip liner dan wel moet gebruiken? Wij verzamelden de 11 beste lip liner tips, rechtstreeks van de experts.

Hiervoor gebruik je lip liner…

Als basis

Wat een primer doet voor je foundation en een base coat voor je nagels, dat doet een lip liner voor je lipstick. Door eerst een lip liner te gebruiken zorg je ervoor dat lipstick intenser van kleur is en beter op je lippen blijft zitten.

Tegen ‘bloeden’

Voedende lipsticks en lipproducten met een glanzende finish hebben nog wel eens de neiging om te ‘bloeden’; oftewel over te lopen in de lijntjes rond je lippen. Zonde, want hoe zorgvuldig je je lipstick ook aanbrengt, het zorgt er voor dat het geheel er slordig uit ziet. Om ervoor te zorgen dat de kleur niet bloedt, gebruik je een nude lippotlood om de contouren van je lippen aan te zetten. Als je hierna met je lipstick binnen deze lijntjes blijft, zal de kleur niet uitlopen.

Om de kleur van je lipstick te veranderen

Het vinden van de perfecte lipstick is moeilijk. Het draait niet alleen om de kleur, maar ook om de dekking en de textuur. Gelukkig kun je wat kleur betreft nog wel een beetje vals spelen. Door een donkere lip liner onder je lipstick te gebruiken, maak je je lipstick net een tikje donkerder. Niet revolutionair, wel handig. Overigens werkt dit trucje ook heel goed voor het creëren van ombre lippen.

Om de vorm van je lippen (subtiel) te veranderen

Zoals eerder gezegd zijn we geen fan van het zwaar overlinen van je lippen – sorry Kylie. Maar je lippen net een tikje voller maken of ongelijke lippen bijwerken, daar staan we helemaal achter. Gebruik hiervoor een lippotlood dat één tint donkerder is dan de kleur van je lippen. Blijf binnen je natuurlijke liplijn, en zet alleen je cupidoboogje (dat kuiltje in het midden van je bovenlip) wat meer aan voor een plumping effect.

In plaats van lipstick

Een lippotlood is in feite een super gepigmenteerde matte lipstick. Als je graag een intens effect wil, kun je er dus gewoon je hele lippen mee inkleuren. Let er dan wel op dat je een lip liner met een wat zachtere formule gebruikt; deze zal je lippen minder uitdrogen.

…En zo doe je dat

Werk met kleine bewegingen

Je hele mond in één keer omlijnen is een ambitieus (of eigenlijk gewoon slecht) idee. Werk in plaats daarvan in korte, schetsende bewegingen. Zo voorkom je harde lijnen die er gedateerd of trashy uit kunnen zien.

Check alle angles

Nadat je de liner aangebracht hebt, kun je het beste even van alle kanten kijken hoe het eruit ziet – dus niet alleen door recht in de spiegel te kijken. Je kunt pas zien of de liner goed op je bovenlip zit door je kin naar je nek te brengen en er van ‘boven’ naar te kijken. Hetzelfde geldt voor je onderlip; til je kin op en kijk lang je neus in de spiegel. Zo zie je precies of je nog wat moet bijwerken.

Gebruik je cupidoboogje als startpunt

Begin met het zetten van een kruisje bij je cupidoboogje, en zet vervolgens een recht streepje precies in het midden van je onderlip. Door te beginnen met een duidelijk startpunt in het midden van je mond zie je een stuk makkelijker of je je lip liner symmetrisch aanbrengt.

Lip liner tips: ook goed om te weten

Slijp het potlood niet te vaak

Wanneer het puntje van je lip liner te scherp geslepen is, kan dat zorgen voor duidelijke, harde lijnen. Een potlood dat net iets stomper is zorgt voor een natuurlijker effect.

Maak je liner na elk gebruik schoon

Zeker als je de lip liner over andere lipsticks, balsems of glosses heen aanbrengt is het een goed idee om het puntje na elk gebruik met een droog zakdoekje schoon te vegen zodat er geen overtollig product aan blijft zitten. Het werkt netter en is een stuk hygiënischer.

Weet wanneer je lip liner aan vervanging toe is

Een punt dat niet mag ontbreken in het lijstje van lip liner tips. Wanneer je merkt dat je hard met de lip liner moet drukken om er kleur vanaf te laten komen, is je lip liner uitgedroogd – en dus rijp voor de prullenbak. Ook een wit laagje (ieuw) is een duidelijk teken dat je lip liner zijn beste tijd gehad heeft.

Wat zijn jouw beste lip liner tips?

 

 

Categorieën