Emma Wagenaar

10 Beauty bloggers die je moet volgen

12 augustus 2015

Wij bij The Chair lijden aan een serieuze ‘Obessesive Compulsive Beauty Disorder’. En we zijn daarin niet alleen; het internet zit vol getalenteerde – en zeer invloedrijke – bloggers die dagelijks met niets anders dan beauty bezig zijn en het web vullen met inspirerende tutorials en info over de laatste trends en producten. Dit zijn de 10 beauty bloggers om in de gaten te houden.

beauty bloggers

Into the Gloss
Into the Gloss is de beauty blog van oud Vogue werkneemster Emily Weiss. Je vindt er interviews met topmodellen, make-up artists en invloedrijke power vrouwen. Haar website heeft inmiddels een cult following van lezers over de hele wereld, vandaar dat ze de site al lang niet meer alleen runt en contributors heeft uit o.a. Parijs, London, L.A. en Singapore.

beauty bloggers

Beauty Is Boring
Dit is de plek waar A-list make-up artist Robin Black (het geheim achter de looks van Kerry Washington, Olivia Wilde, Eva Mendes en publicaties in Vogue, Harper’s Bazaar en Marie Claire ) haar kunsten tentoonstelt en laat zien hoe niet saai beauty is. Haar website bestaat vooral uit prachtige fotografie en beauty looks, waarbij ze precies vertelt welke producten je moet gebruiken.

beauty bloggers

Michelle Phan
Haar specialiteit is make-up en met haar how-to video’s en blog bereikt ze miljoenen followers. Haar doel is om iedereen te inspireren en leren hoe ze hun eigen beste make-up artist kunnen worden. Inmiddels heeft ze zelfs een eigen beauty boek, genaamd ‘Make Up: Your Life Guide to Beauty, Style, and Success’.

beauty bloggers

Beauty Banter
Als er een beauty blogger cult status heeft dan is het Sarah Howard wel (haar vader was ooit de eigenaar van het merk Make Up For Ever). De oprichtster van de cutting-edge blog Beauty Banter deelt vooral celebrity tips & tricks en haar visie op nieuwe producten. Ze werkt samen met A-list facialists, kleurspecialisten en nail artists, zodat ook zij hun geheimen op haar website delen.

beauty bloggers

Miss Maven
Vlog queen en actrice uit L.A. Teni Panosian begon haar blog omdat ze bij vrienden al de go-to persoon was voor allerhande beauty issues. Ze noemt zichzelf zeker geen make-up artist, maar liever gewoon een zeer goed geïnformeerde consument. Ze staat bekend om haar vriendelijke en down to earth make-up tutorials en product demonstraties.

beauty bloggers

Wendy Rowe
Dit prachtig vormgegeven online magazine is van de hand van top make-up artist Wendy Rowe. Ze is het creatieve brein achter de looks van Burberry en werkt met ’s werelds meest gerenommeerde fotografen, ontwerpers en modellen. Haar blog geeft je een kijkje in haar wereld, zoals de nieuwste producten en trends, backstage video’s, expert tips & tricks en uitgebreide beauty editorials.

beauty bloggers

Barefoot Blonde
Grote kans dat je een van haar amazing gevlochten hairdo’s als eens op Instagram of Pinterest voorbij hebt zien komen. Amber Fellerup Clark is een waar vlechtfanaat en is met haar prachtige lange blonde lokken, fotografie en coole stijl een van de beste webadressen als het om haarinspiratie gaat. Daarnaast geeft ze allerhande andere tips over haar, van verzorging tot het zelf knippen van je pony.

beauty bloggers

She’s In The Glow
Oud Chanel werkneemster Annie Atkinson’s blog She’s In The Glow behandelt alles van inspirerende happenings en scoops uit de beautywereld tot nog onbekende merken en interviews met ‘Glow Girls’, zoals de oprichtster van RMS Beauty en Tata Harper. Dankzij de magazine-achtige lay-out en editorials houdt de site je gegarandeerd uren lang geboeid.

 

Cult of Pretty

Wil je alles weten over de nieuwste producten? Dan ben je bij Cult of Pretty aan het beste adres. Het doel van blogger Ann Colville Somma is om je op een vrolijke en grappige manier kennis te laten maken met de beste, nog onbekende beautyproducten en belooft zich hierbij niet mee te laten slepen door hypes, maar zich te richten op inhoud en werkzaamheid.

 

Gritty Pretty
Gritty Pretty is meer een online magazine dan blog en focust zich op gedegen advies, how-to verhalen van gerenommeerde beauty experts, boeiende fotografie en prachtige beauty shoots. De site is opgericht door de award-winning Australische beauty editor Eleanor Pendleton en combineert al het beste van een papieren magazine met het beste van het digitale web.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën