Anna van der Griend

Fruit of fashion? Tangerine hair geeft je een vitamine boost

8 juni 2017

Dat colorists werkelijk overal inspiratie vandaan halen, dat wisten we al langer. Wat dacht je bijvoorbeeld van cinnamon swirl hair, tiger eye hair, sunset hair en oil slick hair? Maar dat citrusvruchten zo’n bron van haarinspiratie waren, dat hadden zelfs wij niet zien aankomen. Totdat tangerine hair viral ging.

Citrus hair

Het begon een paar maanden geleden met de kleur blorange, oftewel blood orange. Net niet oranje, net niet perzik, maar iets ertussenin. Blorange ging viral, en flink ook. En dat wil wat zeggen, want het is niet de makkelijkste kleur om te krijgen, te dragen en te onderhouden. Sterker nog, als we je een paar jaar geleden verteld hadden dat feloranje haar een trend zou worden, was je waarschijnlijk ietwat sceptisch geweest. Zo zie je maar weer: trends blijven je verrassen.

Tangerine dream

Want na blorange zien we nu nóg een trend gebaseerd op een citrusvrucht. Tangerine hair, oftewel mandarijnkleurig haar, wordt momenteel getipt als dé haartrend van deze zomer. Tangerine hair is nog een tikkeltje feller dan blorange, met net wat meer geel en net wat minder roze en pastel.

We weten wat je denkt: feloranje haar is niet voor iedereen. En dat klopt – de kunst zit hem in het vinden van de juiste tangerine tint voor jouw huidskleur. Hoewel mensen met een donkere huid prima wegkomen met een verzadigde, feloranje kleur, kunnen mensen met een lichtere huid beter gaan voor een tint die neigt naar koraal.

Vitamine C

Is het de makkelijkste manier om je dagelijkse dosis vitamine C binnen te krijgen? Nou nee, dat niet. Want voordat je deze kleur in je haar hebt, heb je al een flink aantal uren in de salon doorgebracht. Daarnaast is tangerine hair ook niet bepaald low maintenance – iets wat overigens geldt voor zo ongeveer iedere ‘bijzondere’ haarkleur. Maar geef toe: vrolijk is het wel. En als het weer niet meezit deze zomer, hebben we in ieder geval nog deze zonnige haartrend om blij van te worden.

Ondertussen wachten we rustig af wat de volgende fruit-gerelateerde haartrend wordt. Wij zetten in op avocado hair.

 

Beeld: Instagram @hairbykristingrip, @centrohairsalon, @havendoeshair, @jseaelle, @hdresseronfire, @bleachlondon

 

 

Categorieën