Iris Poldervaart

Een uitgroei is hot! Dark smokey roots is de nieuwe balayage

13 maart 2017

Een uitgroei is hot! Na rose gold, pastels en balayage zie je de smokey roots veel terug komen in het straatbeeld. We hebben deze ook al gespot op menig social media kanaal. Het is de nieuwe balayage, met een rokerige natuurlijke kleuring. De nadruk ligt vooral op de aanzet, deze zijn een stuk donkerder dan dat wij het afgelopen seizoen hebben gezien. Dus langzaam aan stappen wij dan toch echt weg van platina blond (sorry Cara), de kleur die vooral gezien werd bij het naderen van afgelopen zomer 2016.

De aanzet van deze smokey roots look is eerder een natuurlijke haarkleur. Deze look is perfect als je niet elke keer een bleaching wilt ondergaan. Door de aanzet donker te houden kan er gewerkt worden met toners, en uitgegroeide blond dus. Dree Hemingway, Olivia Wilde en Chiara Ferragni zijn allemaal al gespot met een rokerige donkere aanzet de afgelopen maanden.

Deze donkere uitgroei kun je prima gebruiken bij blonde lokken maar ook bij pastelkleurige punten werkt het heel goed! Een groot voordeel is dat deze look veel minder bewerkelijk is dan highlights dichtbij de aanzet.

Dus ladies, mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een nieuwe kleuring, onthoud:

‘SMOKEY ROOTS’ 

 

 

Beeld: Pinterest

Categorieën