Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Janne Biersma | Radiate Fashion

14 april 2017

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Janne Biersma van fashion blog Radiate Fashion

Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Redelijk belangrijk. Want wanneer je met iemand praat is je haar wel gewoon altijd zichtbaar. Wanneer ik het gevoel heb dat mijn haar er vettig uitziet voel ik me zelf ook minder fijn en wil ik het zo snel mogelijk wassen.”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Veel verschillende kleuren niet. Ik heb het ooit zelf geprobeerd te verven, wat compleet mislukte. Het zou donkerbruin moeten worden maar het werd een soort van koper/oranje kleur. Een qua kapsels heb ik het ooit, volgens mij in groep 6 of 7, jongetjes-kort geknipt. Die foto’s kijk ik liever niet terug, haha.”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Ik hoef eigenlijk niks te doen aan mijn haar. Af en toe borstelen, maar zelfs dat hoeft niet iedere dag. Mijn haar is zo glad en steil dat het ’s ochtends eigenlijk al oké zit en ik hou het altijd ook makkelijk los.”

Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Misschien is mijn geheime wapen juist wel dat ik er weinig mee doe? Je ziet vaak bij mensen die veel producten gebruiken of vaak een krul- of stijltang gebruiken dat het haar slechter wordt, zeker als ze geen beschermende producten gebruiken.”

the chair radiate fashion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Doordat mijn haar zo glad en steil is valt het altijd wel goed. Lucky me! Vroeger sliep ik wel eens met nat haar en werd ik wakker met een gekke bobbel ergens in mijn haar doordat het verkeerd was opgedroogd. Wat ik toen meestal deed was gewoon een staart in, zag je er ook niks van!”

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Misschien een aparte kleur? Soms zie ik het bij anderen en vind ik het er super mooi uit zien, maar bij mezelf weet ik het niet. Ik vind kleuren combineren met kleding soms al lastig. Laat staan dat mijn haar dan ook in een fel kleurtje zou zijn, haha!”

Heb je ‘haar issues’?

“Soms wel gebrek aan volume, want het valt altijd gewoon plat. En wanneer ik een knot maak zakt deze ook snel uit. Wat ik wel jammer vind, want zo’n rommelige knot vind ik altijd wel leuk staan bij anderen.”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Dat moet dan denk ik dat korte kapsel zijn geweest. Maar gelukkig groeit haar gewoon weer aan. Ik weet nog wel dat toen ik in de ochtend wakker werd ik hoopte dat het een droom was en dat ik het niet echt zo kort had geknipt, maar nee.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Zelf doe ik dus nooit veel met mijn haar, maar ik kijk wel veel in tijdschriften bij shoots hoe ze de haren van het model hebben gedaan. Het is soms zo knap wat ze er allemaal mee kunnen!”

Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

Het haar van Selena Gomez vind ik heel mooi! Ook al wisselt het vaak, het staat haar altijd goed. Vooral gewoon een simpele bob. Dat zou ik ook nog wel eens willen in een donkere kleur!”

Lara’s stylingtip voor festival-waardige messy waves: draai wat plukjes van je haar in losse ‘dreads’ en spray hier wat textuurspray op. Föhn dit vervolgens droog en haal de dreads voorzichtig uit je haar.

The Chair Blow Dry Radiate Fashion
Credits The Chair Blow Dry – Radiate Fashion

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Lara Bosch @ The Color

Categorieën