Iris Poldervaart

Permanenten met Olaplex: tips & tricks

4 oktober 2016

Misschien kun je het je zelf nog herinneren, of misschien ken je ze alleen van gedateerde soaps en de huwelijksfoto’s van je ouders. Hoe dan ook, je bent ongetwijfeld bekend met het gepermanente haar van de jaren ’80. Nou is dat niet direct een haarstijl die we vandaag de dag nog zouden willen propageren. Het nieuws dat het permanentje terug is deed ons in de eerste instantie dan ook niet meteen een gat in de lucht springen. Gelukkig kunnen we opgelucht ademhalen, want het gepermanente kapsel anno 2016 lijkt in de verste verte niet op het poedelhaar van een paar decennia gelegen. Vanaf nu doen we aan permanenten met Olaplex. Wij leggen uit hoe.

Het lijkt erop dat we deze trend te danken hebben aan Julianne Hough (je weet wel, die met de blonde bob die al-tijd goed zit) en haar haarstylist Riawna Capri. Want wat blijkt nou het geheim te zijn achter die permanent (pun intentend) perfecte beach waves? Inderdaad: een permanent – mét Olaplex. Want hoewel Olaplex meestal gebruikt wordt om haar te beschermen tijdens een kleurbehandeling kwam Riawna op het briljante idee om ermee te permanenten. Bij Julianne Hough dus, die nu elke dag wakker wordt met ready to wear beach waves. Jaloers, wij?

Game changer

Misschien nog wel het interessantste aan deze uitvinding is dat hiermee meteen een grote styling-regel gebroken wordt; het permanenten van gebleekt haar is normaal gesproken een absolute no-go vanwege de verhoogde kans op serieuze beschadigingen en andere haar-drama’s. Het feit dat permanenten met Olaplex dus wél op geblondeerd haar kan, is best een game changer.

Permanente beach waves

Om de permanente beach waves te creëren bij Julianne Hough heeft Riawna Capri Olaplex toegevoegd aan de pre-treatment, permanent lotion en de neutralisatievloeistof. Dit beschermt het haar waardoor de beach waves langer mooi blijven. Olaplex zorgt er immers voor dat de zwavelbruggen in het haar behouden blijven en houdt het haar op deze manier mooi en gezond. Tip voor tijdens de behandeling: laat de krullen goed drogen zonder er al te veel aan te zitten – als je dit wel doet loop je het risico de krullen te verpesten en het haar pluizig te maken. Smeer tot slot wat krulcrème in je droge haar om de krul goed te definiëren.

Wanneer deze techniek goed toegepast wordt kan het permanent zo’n twee à drie maanden zitten. Om het permanent zo lang mogelijk mooi te houden kun je je haar het best zo veel mogelijk aan de lucht laten drogen en één keer per week een Olaplex No. 3 treatment gebruiken als conditioner.

Kleine disclaimer

Het gebruik van Olaplex betekent natuurlijk niet dat het permanenten van je haar helemaal niet meer schadelijk is voor je lokken, maar het zorgt er wel voor dat je niet meer elke dag naar je krultang hoeft te grijpen, wat op de lange termijn nog veel meer schade zou opleveren. Wat is betreft is permanenten met Olaplex dus een absolute win.

 

Permanenten met Olaplex is de nieuwe trend voor mooie, gezonde krullen en beach waves. Wij leggen uit hoe dat precies werkt.

Tekst: Anna van der Griend